Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΗ 
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ...ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

        
     Mε τους "Έλληνες Κενταύρους" να τοξεύουν στην καλπαστική διαδρομή της "Némethy Lovasíjász Akadémia" στην Ουγγαρία, να αναδεικνύουν νέο Εκπαιδευτή στην Καλαμάτα, να ετοιμάζονται να υποδεχθούν ξένους μαθητές προς εκπαίδευση στην Αθήνα, ενώ παραλλήλως ράβονται και τα κοστούμια του βεστιαρίου του Ιππικού Θεάτρου μας, να δίνουν "ρεσιτάλ" Προπονήσεων Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Κέρκυρα και να προετοιμάζονται να φύγουν για το διεθνές Φεστιβάλ "Just Out 2019" στη Χαλκίδα, αυτό το καλοκαίρι ήταν για την Ομάδα μας το πλέον εργώδες και γόνιμο στα 14 χρόνια λειτουργίας της!


     Με τον δείκτη δραστηριοτήτων της Ομάδος μας συνεχώς εκτοξευόμενο και με την ποιότητα της ομαδικής δράσεώς μας συνεχώς ανοδική, νιώθουμε ότι είμαστε στοιχειωδώς συνεπείς στο παράγγελμα του Δασκάλου μας Kassai Lajos "Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου!" και θυμόμαστε πάντοτε τους λόγους του: "Στην Έφιππη Τοξοβολία υπάρχουν εκείνοι που την υπηρετούν και εκείνοι που μόνο γκρινιάζουν". Και, κρίνοντας από τον ίδιο τον Δάσκαλό μας του οποίου η πολυτάλαντη προσωπικότητα τον ανέδειξε στη χώρα του Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών, παρασημοφορημένο με το ανώτατο Τάγμα  "Árpád", επιδιώκουμε να υπηρετούμε την Έφιππη Τοξοβολία με την επιμέλεια που υπαγορεύουν οι πολυεπίπεδες, υψηλές, απαιτήσεις της.


     Όχι, ούτε αυτό το καλοκαίρι οι "Έλληνες Κένταυροι" θα κάνουμε "διακοπές" διότι, "διακοπών" δικαιούνται μόνον οι ...νεκροί! Οι θεράποντες μιας Πολεμικής Τέχνης υποχρεούνται, απλώς, σε διαρκή εργασία της οποίας η ομορφιά την αναδεικνύει σε μία υπέροχη συνεισφορά Πολιτισμού απελευθερώνοντας τον Άνθρωπο από την εξαχρειωτική ραστώνη. Άλλωστε, παλιά και σταθερή Αξία: "Αrbeit macht frei!", τουτέστιν, η εργασία σε κάνει ελεύθερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.