Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019


 ΜΕ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΛΙΒΑ 40C


     Σαν ποια απέραντη χαρά, αφ' ενός, να σου κάνει «ποδαρικό» ο Αύγουστος χτυπώντας 40άρι και, αφ'  ετέρου, δυο συμπαθέστατα κορίτσια να σου δηλώνουν ότι θέλουν μάθημα Ιππασίας!


     Πραγματικά, αυτό είναι θείο δώρο και, ευτυχώς, σύνηθες στην Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» για την οποία ο αγαπημένος μας Ιππαγωγός Δημήτρης Κυριακίδης υπογραμμίζει το …πλεόνασμα…ρηξικέλευθων χαρακτήρων, έτσι για να το πούμε ευγενικά και να αποφύγουμε την κυριολεξία των …θεοπάλαβων αλογατάρηδων!


     Μα, στ΄ αλήθεια, τι ήταν τελικώς η Alessandra Scala; Μήπως μία αντίζηλος της Isadora Duncan, της Maya Mikhailovna Plisetskaya ή της Margot Fonteyn;


     Όχι, κάτι τέτοιο δεν μας το πιστοποιεί η Ιστορία, απλώς, μας μπέρδεψε σήμερα λίγο η αγαπημένη μας Δέσποινα η οποία, στο δεύτερο μόλις μάθημα Ιππικού Θεάτρου, την παρασύραμε να μας δείξει κι άλλες αρετές της που μας κρατούσε ανομολόγητες…και μας τις έδειξε με την "αέρινη" κίνησή της ακόμη και κατά την στιγμή που βαδίζοντας, έβγαζε τον Ίππο προς το Ιππευτήριο.


     Το ίδιο και όταν τον ρυταγωγούσε για να τον προθερμάνει και επί του εδάφους, βαδίζοντας ή τρέχοντας


     Καθώς το εκπαιδευτικό περιεχόμενο κάθε μαθήματός μας κρύβει …επικίνδυνες παγίδες αποκαλύψεως πολλών ενδιαφερουσών δεξιοτήτων τις οποίες, συχνά, ούτε οι φορείς τους τις φαντάζονται, σήμερα, η Δέσποινα υπεβλήθη σε κάποιες απ΄ αυτές τις …παγίδες δείχνοντάς μας αυτά για τα οποία… ήμασταν βέβαιοι!


      Και με ιδιαίτερη χαρά είδαμε αυτό το ευγενικό κορίτσι, στο ιδανικό, αχανές, Ιππευτήριό μας, στο δεύτερο μάθημά του, εδώ που άλλοι προσπαθούν να "κρατηθούν" στη ράχη του Ίππου τους αυτή να χορεύει με άνεση κινήσεων χωρίς καμία διακύβευση της ισορροπίας της, αφού προηγουμένως ρυταγώγησε επί του εδάφους, επίσης χορευτικά, τον αγαπημένο μας τετράποδο!


     Ναι, σήμερα προσπαθήσαμε να βγάλουμε από μέσα της την ...χορεύτρια διότι, η Δέσποινα "ζεστή" μετά τις τελευταίες εμπειρίες της από την Επίδαυρο με τον εξαιρετικό  Ιchinosuke Umekawa έδειξε εξ αρχής ότι είχε πολλά να μας "πει" κι εμείς  μάθαμε να είμαστε καλοί "ακροατές" και "θεατές" των ωραίων στιγμών που συνθέτουν την καθημερινότητά μας!


     Και, βεβαίως, σήμερα αφήσαμε την Δέσποινα να κατευθύνει και να ελέγξει κατά την διεύθυνση περισσότερην ώρα το Ίππο της  σε ταχύ βάδην, προετοιμάζοντάς την για τα ...ωραιότερα!


     Και, μ'  αυτά και μ'  αυτά, όταν θελήσαμε να την αιφνιδιάσουμε αφήνοντάς την ολομόναχη επί του Ίππου στο αχανές Ιππευτήριο φωνάζοντάς της να μας περιμένει ιππεύοντας μόνη για μισή ώρα μέχρι να ...επιστρέψουμε, εκείνη χαμογέλασε και μας είπε "Κανένα πρόβλημα, εγώ θα συνεχίσω"!


      Άψογη μέχρι και την αφίππευσή της, η μέλλουσα Alessandra Scala του Ιππικού Θεάτρου μας πέτυχε μια μεγαλύτερη σύνδεση με τον Ίππο με την αυτοπειθαρχία της πραγματικής καλλιτέχνιδος που προσπαθεί κάτω από συνθήκες αυγουστιάτικου λίβα με την ίδια συνέπεια σαν στο κλιματιζόμενο στούντιό της.

     Το πρώτο της, εισαγωγικό, μάθημα στην Ιππασία έκανε σήμερα η Λίζυ, μία αφιερωμένη τοξότρια επιδόσεων η οποία ήρθε κοντά μας δηλώνοντας ότι την ενδιαφέρει η Έφιππη Τοξοβολία!


     Και από την εκτέλεση του Κύκλου Προσεγγίσεως η Λίζυ "έδειξε" ότι μπορεί, κάτι που μας το επιβεβαίωσε ο Ίππος στρέφοντας το κεφάλι του προς την καινούργια ...γνωριμία του δηλώνοντας την αποδοχή του!


      Η αυτοσυγκέντρωση και η αυτοπειθαρχία που έχει κατακτήσει ενασχολούμενη συστηματικώς με την μοντέρνα ("ολυμπιακή") Τοξοβολία, ορατές εξ αρχής, την βοήθησαν ώστε αμέσως να επικεντρωθεί στην σωστή εκτέλεση των προβλεπομένων ασκήσεων του εισαγωγικού ασκησιολογίου της Σχολής μας, κάτι που κατάφερε χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά τις αναμενόμενες, φυσιολογικές, πρώτες επιφυλάξεις που παρατηρούνται σε κάθε εκπαιδευόμενο. 


     Πολύτιμος συμπαραστάτης στο εισαγωγικό μάθημα της Λίζυ υπήρξε η Δέσποινα η οποία παρεκλήθη να "περάσει" στην Λίζυ το περιεχόμενο του δικού της, μόλις προηγούμενου, μέσα στο πλαίσιο της ανεκτίμητης αλληλοδιδασκαλίας που έχουμε καθιερώσει στη Σχολή μας.


     Και, εν προκειμένω, η Δέσποινα επέδειξε ακόμη ένα ταλέντο "σύροντας από το χέρι" την Λίζυ, με ευκρινείς οδηγίες και διορθώσεις, στην σωστή εκτέλεση του ασκησιολογίου του εισαγωγικού της μαθήματος.


     Η συνεργασία των δύο κοριτσιών, όντως, υπήρξε και για τις δύο ιδιαιτέρως επωφελής και για μία ακόμη φορά η αλληλοδιδασκαλία απεδείχθη αρίστη εκπαιδευτική επιλογή.


     Άλλωστε η "πωρωμένη" Τοξότρια Λίζυ δεν χρειάστηκε και πολλά για να προσαρμοσθεί στη ράχη του Ίππου της και να φέρει σε πέρας ό,τι της ζητήθηκε.


     Ξεκινούσε πάντα με περίσκεψη, αναλογιζόμενη με επιφύλαξη την διαταραχή της ισορροπίας της από την κίνηση του Ίππου αλλά σύντομα ξεπερνούσε αυτή την φυσικότατην επιφύλαξη, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την κάθε άσκηση.


     Και με σταθερά βήματα έφτασε σε αίσιο πέρας του προβλεπόμενου ασκησιολογίου, υποβοηθούμενη από την σταθερή και αδιατάρακτην αυτοσυγκέντρωσή της!


    Αφιππεύοντας και η Λίζυ κοιταχτήκαμε και οι 4 (του τετραπόδου συμπεριλαμβανομένου...) διαπιστώνοντας ότι οι 40 βαθμοί C ελάχιστα μας είχαν ..."αγγίξει", Αντιθέτως η χαλάρωση όλων μας ήταν εμφανέστερη του ...ιδρώτος μας, παρά το ότι ήμασταν εκτεθειμένοι στην ηλιοφάνεια του ακάλυπτου Ιππευτηρίου μας για, σχεδόν, δύο ώρες.


     Φαίνεται ότι βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο υπερβάσεως του αυγουστιάτικου λίβα δια της ...Ιππασίας, ωστόσο, μετά ταύτα, ο υπέροχος Ίππος μας δέχθηκε το προβλεπόμενο ...after sale's service, με τις φροντίδες των επιμελών κοριτσιών μας, πριν αποσυρθεί για το μεσημβρινό του γεύμα στα ...ιδιαίτερά του. Συμβαίνει και στις ...βασιλικές οικογένειες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.