Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

"VOLANCIE"

Julius Evola

     Πραγματικά σπουδαία η εφιπποτοξοτική διαδικασία και προνομιούχοι της ζωής όσοι την υπηρετούμε! Μία αλληλουχία ψυχωφελών διαδράσεων με την Φύση και τον εαυτό μας τα "καρέ" που την συνθέτουν και ένα βασικό, εξ αυτών, που την "σπονδυλώνει" η κατίσχυση της θελήσεως η οποία, αν και καθοριστική για τα επιτεύγματα της ζωής του Ανθρώπου, συνήθως, περνά ...απαρατήρητη!


     Koρυφαίος του νεώτερου ευρωπαϊκού ερμητισμού, ο ευγενής Ιταλός εσωτεριστής Julius Evola, δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει στη λήθη του χρόνου τον Pascal Beverly Randolph, έναν εναργέστατο αποκρυφιστή των τελών του 19ου αιώνος.

Pascal Beverly Randolph

     Προς το τέλος του μνημειακού του έργου "Η μεταφυσική του φύλου", προς την "αυλαία" των τελευταίων σελίδων του, ο Julius Evola ανατέμνει την σεξουαλική μαγεία και τις ποιότητες που την καθορίζουν με πρώτη εξ αυτών την volancie (όπως την κατονομαζει) η οποία δείχνει να συνυφαίνεται με τον κάθε ανθρώπινο χαρακτήρα και το πλαίσιο ζωής που αυτός διαμορφώνει.


     Στο βιβλίο του "Magia sexualis" (Σεξουαλική μαγεία) ο  Pascal Beverly Randolph, όπως μας υπενθυμίζει ο Julius Evola, αναφέρεται στην κατίσχυση της θελήσεως -όπως θα μεταφράζαμε τον όρο 'volancie'- με σημείο αναφοράς το μαγικό "πλαίσιο" της σεξουαλικής πράξεως και ως μία βασική παράμετρο ασκήσεως αυτοελέγχου υφ'  οιανδήποτε περίσταση, ο οποίος αυτοέλεγχος, όμως, δεν έχει εφαρμογή μόνον κατά την διάρκεια της σεξουαλικής εκδηλώσεως.

     Aυτή η άσκηση αυτοελέγχου με την κατίσχυση της θελήσεως εφ' οιουδήποτε περισπαστικού παράγοντος είνα και η "σπονδυλική στήλη" της όλης εφιπποτοξοτικής πράξεως κατά την οποία ο Εφιπποτοξότης κυριαρχεί επί των φόβων του, επί των ισορροπιστικών και χειριστικών αδυναμιών του αλλά και επί κάθε εξωγενούς εκτρεπτικής παραμέτρου ώστε να επιτύχει την επιθυμητή τόξευση.

     O Julius Evola και ο Pascal Beverly Randolph μας εισάγουν σε μία φυσική χαρακτηροδομική συνιστώσα μέσω μιας "πύλης" που μπορεί να ...αιφνιδιάζει, χωρίς, ωστόσο, να χάνει την σημαντικότητά της, αλλά σε κάθε περίπτωση μας διδάσκει ότι τα πάντα είναι "Έφιππη Τοξοβολία" και σε αυτήν συνοψίζονται τα πάντα που καθορίζουν την φυσιολογία και την καθημερινότητα του Ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.