Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Με στόχους-εκκρεμή που πλήττονται εν κινήσει, ασκήσεις ευφυέστατες, στατικές και κινητικές, πολλές ισορροπιστικές και λίαν ...προηγμένες ακόμη και για τις καλύτερες διεθνείς Σχολές Τοξοβολίας (τις οποίες συχνά ...εμπνέουμε και εμπνεόμαστε από αυτές, σε μία διάδραση, αμοιβαίας, προόδου) οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", εμάς, μας κάνουν να προσέξουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό!


     Και τι είναι αυτό το πολύ πιο σημαντικό; Ας προσέξουμε τις ακόλουθες τρεις φωτογραφίες από την τελευταία Προπόνησή τους και την φωτογραφία του Δασκάλου-υποδείγματος...





...για να προσέξουμε το ομογενοποιημένο, άριστο, "στυλ" μιας Σχολής που διδάσκει σωστά την Τοξοβολία στα Μέλη της και να θυμηθούμε ότι, χωρίς σταθεροποιημένο σωστό "στυλ" και σωστή τεχνική, η πολυπόθητη ευστοχία παραμένει ανεκπλήρωτη προσδοκία.


     Κι όλα τούτα τα ξαναθυμόμαστε μετά την χαριτωμένη παρέμβαση ξερολισμού την οποία έκανε συμπαθέστατος, πρώην, μαθητής μας ο οποίος "διήλθε" όχι για να μάθει αλλά για να διδάξει, σε εμπειρότατον Αρχηγό Παραρτήματός μας και Εκπαιδευτή, προς τον οποίο συνέστησε να κάνουμε "επαφές" της χορδής στη μύτη και στο πηγούνι (όπως και στην μοντέρνα Τοξοβολία) χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι η κίνηση του Ίππου θα παρήγαγε ...αστείο τοξευτικό αποτέλεσμα! Βεβαίως, ο αγαπητός μας, πρώην, μαθητής ούτε ίππευε, ούτε και αντελήφθη, ποτέ, την διαφορά της Έφιππης από την στατική Τοξοβολία. 


Σχεδίασμα 
από μία κινεζική περγαμηνή του 13ου αι ή 14ου αι.
που απεικονίζει Μογγόλο Εφιπποτοξότη να τοξεύει προς τα πάνω.



Σχεδίασμα 
από ένα αντίγραφο του 14ου αι. 
της κλασικής περσικής ρομαντικής μυθιστορίας του Firdowsi: "Shah Nahmeh"

     Βεβαίως ο φίλτατος Κώστας δεν έχει υπόψη του ούτε την Έφιππη Τοξοβολία αλλά ούτε και τις δύο παραπάνω ιστορικές παραστάσεις που δίνουν πολλές πληροφορίες για το ενδεδειγμένο "στυλ" τοξεύσεως στη Έφιππη και Παραδοσιακή Τοξοβολία. Διότι, αν τις είχε υπόψη του, δεν θα εξετρέπετο σε "διδασκαλίες" όχι απλώς λανθασμένες αλλά και ...γελωτοποιές! Στην Έφιππη και Παραδοσιακή (Ενστκτώδη) Τοξοβολία ουδεμία "επαφή" της χορδής συγχωρείται και ας το μάθουν κάποιοι "δάσκαλοι" οι οποίοι ποτέ δεν ολοκλήρωσαν (ούτε καν ...άρχισαν...) την ...μαθητεία τους!


     Διότι, πάντοτε ισχύει εκείνο που μας είπε, κάποτε, ο Δάσκαλός μας: "Στην Έφιππη Τοξοβολία υπάρχουν λίγοι που ασχολούνται με αυτή και πολύ περισσότεροι που έρχονται για να περάσουν την ώρα τους και να δείξουν σπουδαίοι!". Ωστόσο, σπουδαία παραμένει η "δουλειά" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" κι αυτό φαίνεται σε κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα τους!


     Και στους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" οι Συνασκούμενοι δεν ...αστειεύονται με τα βέλη τους να δρουν ...διαμπερώς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.