Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ"


     Λιγότερο από δύο μήνες πέρασαν από τότε που ιδρύθηκε και πρωτο-ξεκίνησε την λειτουργία του το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" υπό τον Εφιπποτοξότη και Εκπαιδευτή Γ. Σταυριανόπουλο - Ιφικράτη και, βεβαίως, με την ευγενή υποστήριξη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Γεώργιος Σχηματάρης" και της ερίτιμης Προέδρου του κ. Άννας Χαρέμη.


     Κι όμως, μετά από μια σύντομη περίοδο, μέχρι σήμερα, το ιδιότυπο αυτό Παράρτημα που έχει ως Μέλη του μόνον παιδιά σχολικής ηλικίας επέδειξε ένα αξιοπρόσεκτο έργο με μία σειρά τακτικών εβδομαδιαίων Προπονήσεων κατά τις οποίες παρατηρήσαμε ιδιαίτερη πρόοδο!


     Όποιος γνωρίσει από κοντά τα παιδιά-Μέλη αυτού του παραρτήματος θα εκπλαγεί από την εμφανή ευφυία όλων η οποία οδηγεί όλη την Σχολή σε μία συντεταγμένη ανέλιξη και αυτό είναι κάτι που εντυπωσιάζει διότι, παρά την τεράστια εμπειρία των Εκπαιδευτών των "Ελλήνων Κενταύρων" μια τέτοια ομοιογενής "εικόνα" είναι, όντως, πολύ σπάνια.


     Και αυτή ήταν και η τελευταία Προπόνηση για την διανυόμενη περίοδο διότι και τα Στελέχη της Ομάδος φεύγουν σε Αποστολές εξωτερικού αλλά και τα παιδιά των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις.


     Ωστόσο, αυτή η καταληκτική, για την τρέχουσα περίοδο, Προπόνηση  συνεισέφερε σε όλες τις προηγούμενες με εξίσου επιτυχές αποτέλεσμα.


     Αυτή τη φορά τα παιδιά μας υπεδέχθησαν ακόμη έναν νεαρό συντοπίτη τους, τον Στυλιανό, ο οποίος ήρθε να γνωρίσει από κοντά την Τοξοβολία και, βεβαίως, οι παλιότεροι του έδειξαν όλα τα απαραίτητα ώστε και ο Εκπαιδευτής να επιβεβαιώσει την καλή τους αντίληψη επί του τοξευτικού αντικειμένου και οι ίδιοι να εμπεδώσουν καλύτερα το αντικείμενο.


     Ο Στυλιανός έδειξε ότι όχι μόνον αμέσως αντελήφθη το αντικείμενο αλλά και με πολλήν άνεση κατάφερε να ανταπεξέλθει στο προπονητικό πρόγραμμα σαν να ήταν κι αυτός παλιό Μέλος!


     Άλλωστε, το εκπαιδευτικό σύστημα των "Ελλήνων Κενταύρων" αυτό ακριβώς προβλέπει, να μην υπάρχει στην εκπαίδευση καμία αντίληψη διαφορετικότητος μεταξύ "παλαιού" και "νέου" και ο Στυλιανός απέδειξε ότι ξεπερνώντας αυτό τον "ύφαλο" η πρόοδος του νέου στη Γραμμή Βολής είναι δεδομένη.


     Η επινοητικότητα του Ιφικράτη πρωταγωνίστησε και εν προκειμένω όπου η ...σκάλα απέκτησε πολλούς ρόλους και βοήθησε σε πολλά τα παιδιά μας ακόμη και στον μετριασμό ...υψοφοβικών αναστολών που διεγνώσθησαν και το Τόξο τις ...διασκέδασε!


     Και, βεβαίως, σ΄ αυτό τον τόπο που φέρει το δοξασμένο όνομα ενός Έλληνος Στρατιώτη της Δύσεως, η σκάλα έπαιξε τον ρόλο ακόμη και της τοξοθυρίδος ώστε οι μαθητές μας να βιώσουν μια βαθύτερη τοξευτικήν αίσθηση που μεταφέρει τον Τοξότη πίσω, στο χρόνο...


     Στην Ομάδα μας, άλλωστε, με εφαλτήριο τον Ίππο και το Τόξο δεν αρκούμεθα στα δεδομένα, υψηλά, οφέλη της Έφιππης Τοξοβολίας, αλλά αποβλέπουμε πολύ μακρύτερα, στην ωφέλεια των μαθητών μας στη προσωπική τους ζωή και σε πολλούς τομείς της.


     Σκοπός της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι η ανάπτυξη ενάρετου Ήθους και γενναιότητος στα Μέλη της, πιστεύοντας ότι αυτοί οι δύο άξονες βίου οδηγούν τον Άνθρωπο στην ανάταση! 


     Και με ιδιαίτερην ικανοποίηση, αυτό τον σκοπό παρατηρούμε ότι η καθιερωμένη μας εκπαίδευση τον επιτυγχάνει!


     Τα αγαπημένα μας παιδιά των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" θα τα δούμε ξανά τον Σεπτέμβριο κι έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να μοιραστούμε μαζύ τους. ωστόσο τους ευχόμαστε "καλό καλοκαίρι" όπως, μαζύ με την ευγνωμοσύνη μας για την ευγενή υποστήριξή του, ευχόμαστε και στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Γεώργιος Σχηματάρης" και στην ερίτιμη Πρόεδρό του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.