Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Χωρίς να εκπλησσόμεθα και πάλι οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" κέρδισαν το ενδιαφέρον μας για την εμβάθυνση στο σκησιολόγιό τους μελετώντας το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας Προπονήσεώς τους.


     Κινητικοί και ...αέρινοι, οι Κορφιάτες Συνασκούμενοί μας επιμένουν -και πολύ σωστά- σε ένα προπονητικό περιεχόμενο βασισμένο στην κίνηση η οποία ωφελεί σε πολλά τον Τοξότη!


     Αντίθετα με την μοντέρνα Τοξοβολία ("ολυμπιακή") η οποία αρκείται στην ακινησία και στην επανάληψη τεχνικής ρουτίνας αφού αποτελεί μία "κοσμική' και όχι μαχητική δραστηριότητα, η Ενστικτώδης Τοξοβολία ως Πολεμική Τέχνη εμπεριέχει το στοιχείο της κινήσεως αφού ο πόλεμος συντίθεται από το πυρ και την κίνηση!


     Κι έτσι, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", ορθότατα επιμένουν στην κίνηση ως "ραχοκοκαλιά" του προπονητικού προγράμματός τους.


     Πολυποίκιλες ασκήσεις και αυτή την φορά με φαντασία και σίγουρη ωφελιμότητα έφθασαν μέχρι σημείου να εμφανίσουν εικόνες ...εξωαισθητής ...καταργήσεως της βαρύτητος, όπως αυτή που ακολουθεί!


     Και, σημαντικότατες και οι παρατηρήσεις που εξάγονται ως πορίσματα μετά από κάθε Προπόνηση του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και που μας κάνουν όλους ...σοφότερους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.