Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" 
ΣΤΗΝ ...ΚΑΛΠΗ!


     Όλα τα όντα πρέπει να είναι "πολιτικά" όρισε ο Αριστοτέλης και όλοι οι Πολίτες θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τα "κοινά" όρισε ο Πλάτων και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ...τοις κείνων ρήμασι πειθομένη, τούτη την ημέρα τίμησε και τους δύο! 


     Ενώ τα ενεργούμενα του εξουσιαστικού συστήματος, οι ετερόκλητοι, ετερογενείς και πανσπερμικοί, αυτόχειρες, ψηφοφόροι, έκαναν ουρές στις κάλπες για να καταθέσουν την ψήφο τους σε ένα τσουβάλιασμα που καταμετρά αλλά δεν υπολογίζει, οι "Έλληνες Κένταυροι" με τον δεδομένο πολιτικό προσανατολισμό μας προς τον Πολιτισμό ως "πυρήνα" της Πολιτικής, επιλέξαμε να προσφύγουμε στην δική μας ..."κάλπη" το ίδιο ...τετράγωνη αλλά με δυνατότητες εκτινάξεως προς την ανελίσσουσα πρόοδο άνω και όχι στατικού "βαλτώματος" στην παρακμή της μαζοκρατίας!


     Με το Τόξο στο τραμπολίνο, σήμερα, για να οξυγονωθούμε, ενώ τα σμάρια των μικρονόων γύρω μας συνωστίζονταν στα εκλογικά κέντρα για να διαιωνίσουν την μιζέρια και την διανοητικήν ανοξαιμία τους!


     Χωρίς καμία υπερβολή, αυτή ήταν η επιτυχέστερη Προπονητική ημερίδα στην Παραδοσιακή και Ενστικτώδη Τοξοβολία από ιδρύσεως της Ομάδος μας! 


     Και ο πάντοτε φιλόξενος χώρος της αρχαίας Ρωμαϊκής βίλας του Ζαππείου, με τα υπέροχα ψηφιδωτά του και, κυρίως, την "ενέργειά" του συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία!


     Κατακτώντας την πλήρην αυτοσυγκέντρωσή του από την πρώτη στιγμή και σε ελάχιστο χρόνο, ο προπονούμενος Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς Τσομπανιάν κατέληξε σε μία άριστη αμφίχειρη τεχνική όπου βαδίζοντας και τρέχοντας κατάφερε  ένα τοξευτικό αποτέλεσμα με ευστοχία μεγαλύτερη του 90%.


     Ξεκινώντας από το "θεμέλιο" της Τοξοβολίας εξ επαφής, ο Μηνάς "βρήκε" την "σχέση" του με την χορδή και η συνέχεια ήταν, απλώς, η αναμενόμενη!


     Αυτή η Προπόνηση ήταν εξ'  αρχής κινητική και, κατά ρυθμό προοδευτικό, έφθασε στην ανάπτυξη ακόμη και υψηλών ταχυτήτων κινήσεως με τον προπονούμενο να διατηρεί την παράλληλη προοδευτικότητα ευστοχίας, διότι, σήμερα, δόθηκε μεγάλη σημασία στο εύστοχο αποτέλεσμα παρά πάσα δυσκολία, αφού ο προπονούμενος προετοιμάζεται για μετάβαση σε εκπαιδευτικό Σχολείο της Ουγγαρίας!


     Χάρμα ιδέσθαι αλλά και "ακούεσθαι" οι βολές του Μηνά να κροταλίζουν ρυθμικά στον ειδικώς επιλεγέντα μικρό στόχο, σχεδόν  α θ έ α τ ο  από την απόσταση βολής. 


     Και αυτές οι βολές όλης της Προπονήσεως έδειξαν την ποιότητα του Τοξότη, καταλήγοντας επί του στόχου με δυναμισμό αλλά και ...ευγένεια εκτινάσσοντας τον στόχο και μαζύ μ΄ αυτόν κι ένα σύννεφο σκόνης! 


     Τολμηρότατο "άλμα" η σημερινή Προπόνηση στην οποία δοκιμάσθηκε ένα πρόγραμμα επιτεύξεως αμφίχειρης τοξεύσεως από τον προπονούμενο! Και τούτο όχι μόνον ως προς τον χειρισμό αλλά και ως προς την ευστοχία, κάτι που τάχιστα επετεύχθη.


     Και επετεύχθη, σύμφωνα με το προπονητικό περιεχόμενο και εν κινήσει!



     Έτσι, ολοκληρώσαμε αυτή την μοναδικήν ημερίδα με ευστοχότατες τοξεύσεις εξ αναπηδήσεως από τραμπολίνο! Ένας υπέροχος "επίλογος" μιας Προπονήσεως που επαληθεύει το "ουκ εν τω πολλώ το ευ"  και το κύρος των σταθερών επιλεκτικών προσανατολισμών αυτής της Ομάδος!


     Οι Άνθρωποι προτιμούμε την φύση, όσο οι μαϊμούδες αρκούνται, συνωστιζόμενες, στα "παρά φύση", ...εκλογικά κέντρα! Και ο νοών ...νοείτω!  



     Και οι "Έλληνες Κένταυροι", ως ζωόφιλοι, λατρεύουμε τις αυθεντικές μαϊμούδες, ανεχόμενοι και τα κακέκτυπά τους, όμως,  το βλέμμα μας παραμένει προσηλωμένο σε σταθερές Αξίες απρόσβλητες από την παρακμή της περιρρέουσας συγκυρίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.