Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

     ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ"


     Το "φυτώριο" των νεαρών "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου"  το οποίο διευθύνεται τόσο σωστά από τον Αρχηγό του Εφιπποτοξότη Γ. Σταυριανόπουλο - Ιφικράτη και με την αρωγή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου"Γεώργιος Σχηματάρης", παρουσιάζει μία "εικόνα" Μελών τα οποία ήδη έχουν κατανοήσει τον κανόνα της αυτοπειθαρχίας και της σημασίας στην Αισθητική βίου, που είναι τόσο απαραίτητοι όχι μόνον για την επίτευξη ποιότητος ζωής αλλά και για την επιτυχία στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενο!


     Στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" έχουμε καταλάβει πολύ καλά το τι σημαίνει αυτοπειθαρχία και Αισθητική 'οχι μόνον για το "ευ παρουσιάζεσθαι" αλλά για το ίδιο το "ευ ζειν", αποφεύγοντας εκτροπές που τείνουν προς το πρότυπο της γραφικότατης φυλής των αθιγγάνων οι οποίοι δεν φημίζονται για τις εφιπποτοξοτικές τους επιδόσεις!


     Διότι, είναι κατανοητό ότι ακόμη και η υψηλή επίδοση σε μία πολεμική τέχνη όπως η Έφιππη Τοξοβολία, προηγουμένως διέρχεται από την ακεραίωση θεάσεως βίου στην οποία κυριαρχεί η Αισθητική, κάτι που επαληθεύσαμε και στην τελευταία διοργάνωση της "μητρικής" μας Ουγγρικής Κοιλάδος του Οργανισμού "Kassai"  απ΄ όπου προερχόμαστε και όπου ξανα-παρατηρήσαμε την καθαριότητα, την ευταξία, την άριστη εμφάνιση των Ούγγρων Συνασκουμένων μας εν αντιθέσει με "εισηγμένους" αθιγγανοπρεπείς αγωνιζομένους οι οποίοι, μπορεί να ευνοήθηκαν από την εκπαίδευση η οποία τους προσεφέρθη, αλλά, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να βελτιώσουν ούτε την κοσμοθέασή τους, ούτε καν την ατομική τους Αισθητική, περιφερόμενοι ως βαλκάνιοι ανέστιοι!


     Πάντως, στους "Έλληνες Κενταύρους Σχηματαρίου" είμαστε υπερήφανοι που τηρούνται απαρεγκλίτως οι κανόνες αυτοπειθαρχίας και Αισθητικής, όπως προβλέπονται από την παγκόσμια ετικέτα της Έφιππης Τοξοβολίας διότι, πραγματικά αυτό είναι και το πραγματικό "εισιτήριο" προόδου στα ανώτερα επίπεδα της Έφιππης Τοξοβολίας το οποίο, δια της συνεχούς και σωστής εξασκήσεως, οδηγεί στην κορυφή "βαθμολογιών" και άνευ τούτου το μόνο σίγουρο είναι η καθήλωση στη μετριότητα!  


     Πρόγραμμα βελτιώσεως της ευστοχίας για την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" στη τελευταία Προπόνησή τους και τα αποτελέσματα, πάντοτε, επί του στόχου.


     Ασκήσεις σύνθετες, με αποενοχοποίηση της ασταθείας κατά την τόξευση και την υποβολή του Τοξότη σε ενστικτώδεις "σερβομηχανικές" αυτοδιορθώσεις, σωστά σχεδιασμένες από τον Εκπαιδευτή, ήσαν ο "πυρήνας" της Προπονήσεως. Ένας σωστός συνδυασμός για ταυτόχρονο ωφέλιμο αποτέλεσμα.


     Ίσως θα μπορούσε κανείς να επικρίνει τον Εκπαιδευτή για "βιασύνη" σ΄ αυτό τον συνδυασμό, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ότι είχε δίκιο και αξιοποίησε στο έπακρο τις εμφανείς ικανότητες των μαθητών του τους οποίους ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από κάθε εξωτερικό παρατηρητή. 


     Σε κάθε περίπτωση η τακτική που ακολουθεί για τους μαθητές του ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" φαίνεται ιδανική αλλά και πολυπρισματική, παρέχοντας στους νεαρούς Συνασκουμένους όλα τα εχέγγυα ορθής και ωφέλιμης ασκήσεως αλλά και, κυρίως, ευτάκτου βίου, κάτι το οποίο σήμερα, δυστυχώς, ούτε η επίσημη "Πολιτεία" (τρομάρα της!) δια του (ούτως ειπείν...) "εκπαιδευτικού συστήματός" της δεν προσφέρει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.