Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ME ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ ΣΤΟ ..."LARGO"


     Μετά τα "presti" της "Giselle" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" έβαλαν τον μετρονόμο τους στο "largo" λόγω ...υψηλών θερμοκρασιών, όπως σημειώνει στην Αναφορά του μετά το πέρας Προπονήσεως ο επικεφαλής τους, αγαπημένος μας Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης.



     Και η μουσικότητα του νησιού των Φαιάκων μπορεί να είναι συνυφασμένη με την φύση τους, όμως, εκείνο που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως είναι ότι οι ανυπέρβλητες αξίες της Αρμονίας και του Ρυθμού συνυφαίνονται στο έργο ολόκληρης της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" ανυψώνοντας την ποιότητα των προσπαθειών μας, όπως ακριβώς και το όλο πρόγραμμα της διδασκαλίας του Δασκάλου μας Kassai Lajos εδράζεται στην Αρμονία και τον Ρυθμό!


     Κι όποιος μπορεί να "δει" την ...αθέατην Αρμονία και τον άυλο Ρυθμό σε μιαν εικόνα, τότε, στις εικόνες των Προπονήσεων των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" αυτά τα δύο σημαντικότατα συνθέτοντα μέρη της ζωής μας μπορεί να τα ανακαλύψει στη δράση των εκεί Συνασκουμένων μας!


     Σε tempo largo, λοιπόν, λόγω θέρους, όπως το σχετικό κονσέρτο του Antonio Vivaldi, με τον λίβα να περιγράφεται σε μουσικές φράσεις που μπορεί, σε μια κλιματιζόμενη αίθουσα συναυλιών, να σε κάνουν να νιώθεις ότι ...διασχίζεις, κάθιδρος, απέραντες εκτάσεις με στάχυα που γέρνουν πλάι σου αποκαμωμένα, ενώ εσύ ανακαλύπτεις τον στόχο! 


     Στην Κέρκυρα όλοι οι αγαπημένοι μας Συνασκούμενοι μαθαίνουν να κρατούν το Τόξο, να το χειρίζονται σωστά και υπό πάσα συνθήκη, σε largo ή και prestissimo, όπως και στην Κοιλάδα "KASSAI", υπό την εμπνευσμένη σχεδίαση του ακούραστου επικεφαλής τους! Και είμαστε υπερήφανοι για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους", ανακαλύπτοντας ολοένα και περισσότερο τις Αξίες της Αρμονίας και του Ρυθμού στη ζωή μας! Διότι, αυτός είναι και ο "Πολεμιστής" που βιώνουμε σ΄ ετούτο το μονοπάτι που ακολουθούμε: Εκείνος που νιώθει απτή την αρμονία της ζωής και χουφτώνει τον ρυθμό της, κατακτώντας την υπαρξιακή ευτυχία και ολοκλήρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.