Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

 ΜΕ ΒΑΡΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕΛΛΑ 
ΚΑΙ ΣΤΑ ...ΔΥΣΚΟΛΑ!


     Δικαιωματικά, πια, ως Εφιπποτοξότης, με χρήση σέλλας, ο Μηνάς σε ένα μάθημα που μόνο δυσκολίες έχει: Σε τροχασμό με τον ...βαρβάτο μας Sepp! Σε ένα μάθημα κατά το οποίο, πέραν του τροχαστικού βηματισμού (ο οποίος είναι ο δυσκολότερος βηματισμός για τον Ιππέα αν αυτός ενδιαφέρεται για ιππευτική τελειότητα) χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αναβολείς, αισθανόμαστε εντελώς διαφορετικά από την γυμνιππευτική ίππευση τις "εντολές" με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι τις δίνουμε στον Ίππο ενώ, απλώς, τις δίνουμε στον ...αναβολέα ή και σε άσχετο από το καθορισμένο σημείο των πλευρών του Ίππου λόγω παρενεργειών των αρτανών... Προβλήματα σύνθετα για κάθε περίπτωση Ιππέως και Ίππου τα οποία οι "υποψιασμένοι" εννοούν λίαν καλώς!


     Και στην περίπτωση του Μηνά, ο Εκπαιδευτής του, ακολουθώντας την δική του τακτική να αφήνει τον εκπαιδευόμενο να ανακαλύπτει την ιππικήν "αλήθεια", ουδεμία οδηγία δόθηκε εξ αρχής, ουδεμία "ακαδημεική κατεύθυνση". Αφέθηκε στο ένστικτο του Μηνά η "ανακάλυψη" της ιδανικής στάσεως κορμού, χειρών και ποδών κι εκείνος έδειξε ότι μέσα του "κατοικεί" το προαιώνιο ένστικτο της Ιππασίας που μεταφέρει ο Άνθρωπος, εμφανίζοντας μία, μάλλον ιδανική "εικόνα" πρώτης χρήσεως σέλλας και αναβολέων!  


     Πολλές και φυσικές οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Μηνάς, όπως και κάθε "πρωτοείσακτος" στην χρήση σέλλας, ειδικώς δε, σε εκμάθηση τροχασμού και δη με έναν δυνατό Ίππο. Όλες αυτές οι δυσκολίες υπήρξαν απολύτως διδακτικές για τον ίδιο και, βεβαίως, στο τέλος αυτής της ημερίδος τον προετοίμασαν για την "εισχώρηση" ακόμη βαθύτερα στην τροχαστική διδασκαλία! Έτσι, άλλωστε συμβαίνει στην περίπτωση της Ιππασίας όπου κάθε στιγμή ξεκινά με δυσκολίες, μόχθο και, συχνά, απογοήτευση για να εξελιχθεί σε επιτυχία και χαρά! Γι αυτό και η Ιππασία είναι η διδακτική αλληγορία της ίδιας της ζωής! 


     Σήμερα, όμως, ο Μηνάς έδειξε και ραγδαία βελτίωση στην τεχνική της συραγωγήσεως "προθερμαίνοντας" το βαρβάτο του για το μάθημά του.


     Ωραίες "στρογγυλές κινήσεις" του χειριστή ο οποίος διακρίνεται για την ζωοφιλική ευαισθησία του, όπως και όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" ως κυρίαρχο "ουσιαστικό προσόν Μέλους" αυτής της Ομάδος!


     Και από αυτή την ζωοφιλική ευαισθησία του Μηνά δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και η ...μινιατούρα βαρβάτου που, μάλλον, ...κυριαρχεί στον Σταύλο μας, το "καναρίνι" όπως τον αποκαλεί ο Μηνάς.


     Και το "καναρίνι" θα ξεχάσει σε λίγο να περπατά μεταφερόμενο από αγκαλιά σε αγκαλιά και θα παραμένει στα πόδια του μόνον όταν ο Μηνάς θα του κάνει Ιπποκομία, καθαρίζοντάς τον και χτενίζοντάς τον με το ιππάριο  ..."αντίδωρο" να απολαμβάνει τις φροντίδες των Κενταύρων!


     Τούτη τη φορά, όμως, ο Μηνάς βρήκε ευκαιρία να γυμνάσει και τον παππού ο οποίος δεν χαλά χατήρι στα εγγονάκια του.


     Δεν είναι, πάντως, να μπλέκεις μ' αυτά τα "παλιόπαιδα τα ατίθασα" διότι σε φέρνουν σε σημείο, ενώ πλησιάζεις τα εβδομήντα, να γίνεσαι ..."όμοιός" τους!


     Κι άντε, μετά από όλα αυτά, να ξαναβρείς το ...κύρος σου ως Εκπαιδευτής τους!


     Κι έτσι επιβεβαιωνόμαστε όλοι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όταν επιλέγουμε ...εμμονικώς να δηλώνουμε "αρχάριοι"! 



ΥΓ:

     Και σαν να μην έφτανε για τον Μηνά να βγάζει και υπέροχες φωτογραφίες, θα πρέπει να τον ακούς να σου δηλώνει "Δεν μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες...". Αμάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.