Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ...ΜΟΓΛΗ


     Ένα γλυκύτατο και πανέξυπνο τετράποδο, ο Μόγλης, εμφανίζεται συχνά στο προπονητικό μας πεδίο και δείχνει πολύ ...fan της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, έχοντας το ελεύθερο από όλους μας να διασπά την στοχαστική αυτοσυγκέντρωσή μας και να παίζει ακόμη και με τα Τόξα μας. 


     Ο Μόγλης συνοδεύεται πάντοτε από τον "μπαμπά" του, τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη και όταν μας βλέπει από μακριά σπεύδει να αναμιχθεί μαζύ μας στη Γραμμή Βολής φέρνοντάς μας ξύλα και προσπαθώντας να τα ανταλλάξει με τα... Τόξα μας.


     Την φορά αυτή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηνά μας ο οποίος παρέκαμψε τα καθήκοντά του ως Αρχηγού Βολής για να αποδώσει τα ...δέοντα χάδια στον μικρό τετράποδο. Και ήταν χαρακτηριστική η αφοσίωση του Μόγλη στους Συνασκουμένους που αγνόησε τον "μπαμπά" του ο οποίος, μάταια, τον παρακαλούσε να συνεχίσουν την βόλτα τους, ώσπου τον ακούσαμε να μονολογεί: "Εδώ με σας, δεν με ακούει καθόλου εμένα".


     Εκτός του λατρευτού μας Μόγλη, τούτη η Προπόνηση είχε κάποια επιπλέον σημεία αναφοράς, όπως την εναλλαγή δύο Αρχηγών Βολής, του Μηνά και του Ιωάννη (με δύο "ν" αυτός, κατά τα παραδεδεγμένα...) οι οποίοι άλλαζαν "σκυτάλη" διατηρώντας ομαλή την εξέλιξη της προπονητικής συνεχείας.


     Έμπειρος ως Αρχηγός Βολής ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς Τσομπανιάν ακολούθησε την "δοκιμασμένη" σταδιακή εισαγωγή στην αυτοσυγκέντρωση με ήπιες προκαταρκτικές ασκήσεις "ζεσταίνοντας" ακόμη περισσότερο από τον αιφνιδιαστικό καύσωνα τους ελάχιστους παρόντες Συνασκουμένους που εγκατελείφθησαν στη Γραμμή Βολής από τους υπολοίπους οι οποίοι προτίμησαν τους κλιματιζόμενους χώρους τους.


     Όπως πάντα, ακριβής και παραστατικός ο Μηνάς μας συντόνισε αρκετά γρήγορα τους παρισταμένους παρασύροντάς τους στις πρώτες τοξεύσεις με έναν δικό του τρόπο ο οποίος, εγκαίρως, απεκάλυψε ...αδυναμίες προς βελτίωση.


     Τα μακρινά ταξίδια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού της αγαπημένης μας Νίκης την κράτησαν αναγκαστικά μακράν της Τοξοβολίας και σήμερα έγινε αισθητή αυτή η αναγκαστική απομάκρυνσή της από την Γραμμή Βολής.


     Παρά ταύτα, ο Μηνάς την βοήθησε με μία σοφή, εξατομικευμένη, παρέμβαση επαναφέροντάς την αν όχι ολοκληρωτικά στην προ ..."υπερατλαντικής αποχής" περίοδό της, αλλά, σίγουρα, σε ένα βελτιωμένο σημείο.


     Και χαρήκαμε το χαμόγελο της αγαπημένης μας Νίκης η οποία ποτέ δεν "το" βάζει κάτω... βγαίνοντας πάντοτε νικήτρια από κάθε δυσκολία με τον δικό της τρόπο και με την προστασία που η Λάβρυς την οποία πάντοτε φέρει επάνω της, της προσφέρει.


     Σήμερα, επίσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε και στις "πληροφορίες ευστοχίας" που προσφέρει ο ήχος της προσκρούσεως του βέλους στον στόχο που αποτελεί μια ακόμη σημαντικότατη παράμετρο της Τοξοβολίας.  


     Η μεταλαμπάδευση της Αρχηγίας Βολής στον Ιωάννη κατέδειξε επιπλέον αξιοπρόσεκτα "πράγματα".


     Το πρώτο που προσέξαμε στον Ιωάννη, αναλαμβάνοντας ως Αρχηγός Βολής ήταν την γόνιμη φαντασία του στην εκπόνηση ενός προπονητικού προγράμματος παρά την βιασύνη του να εφαρμόσει συνθετότερες ασκήσεις.


     Αρκετές αξιόλογες βολές "ακούσαμε" σήμερα και από τον Πολυδεύκη ο οποίος ενσαρκώνει την πρόοδο όσων παρακολουθούν συχνές Προπονήσεις!


     Και οι δύο, εναλλασσόμενοι,  Αρχηγοί Βολής κράτησαν αρκετά υψηλό το επίπεδο της συνασκήσεως και των στοχαστικών αποτελεσμάτων καταφέρνοντας να συντονίσουν την Γραμμή Βολής σε ένα δυναμικό αποτέλεσμα.


     Πέραν, όμως, των "βαθμολογήσεων" και "διαβαθμίσεων" και άλλων ανθρωποκατασκεύαστων μέτρων συγκρίσεων και ...ανταγωνισμού, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παραμένουμε υπερήφανοι για το Ήθος και την ευγένεια που χαρακτηρίζουν την κοινή προσπάθειά μας, παράμετροι σπάνιες για την εποχή και τα "ήθη" αυτής της παρακμιακής συγκυρίας.


     Και, πρόθεσή μας είναι η διατήρηση αυτού του Ήθους και της μεταξύ μας ουσιαστικής και ανυπόκριτης ευγενείας που χαρακτηρίζουν τον "άνω θρώσκοντα", είτα στην Γραμμή Βολή, είτε στην ράχη του Ίππου του, είτε στην καθημερινότητά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.