Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ 
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ



     Πάνε χρόνια από τότε που ο αριστοκρατικός, γενναίος και ευσταλής γέροντας Μιλτιάδης, έφυγε από κοντά μας, κρύβοντας στην υστερνή "αποσκευή" του μία λαμπρή "περγαμηνή" ηρωισμού, ώσπου να ανταμώσει με τον Μιχαήλ Μάρουλλο Ταρχανιώτη... Όμως, πρόλαβε κι άφησε πίσω του έναν άξιο συνεχιστή της μνήμης του με το ίδιο όνομα, την ίδια θωριά και, κυρίως, την ίδια ποιότητα, αυτόν που σήμερα ανέλαβε ένας όμοιος, ομόδοξος και ομότροπος Εκπαιδευτής να τον προπονήσει στην Ενστικτώδη Τοξοβολία...


     Και μαζύ με τον νεαρό Μιλτιάδη, ο Μηνάς μας ανέλαβε ακόμη μία κυρία με τα δύο παιδιά της σε μία Γραμμή Βολής η οποία επέδρασε τόσο πολύ υπέρ του ιδίου, όσο και υπέρ των εκπαιδευομένων του.


     "Terra incognita" για τον Μηνά το Τόξο που έφεραν μαζύ τους οι σημερινοί Συνασκούμενοι, μακράν του προτύπου του παραδοσιακού και, όπως ήταν φυσικό το δοκίμασε ο ίδιος.


     Και κατά τα προβλεπόμενα προηγήθηκε η προθέρμανση όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση!


     Κατόπιν η πανέμορφη "ρουτίνα" της Τοξοβολίας που αναμορφώνει τον ψυχισμό του Ανθρώπου αμέσως μόλις η τοξοφόρος χείρα κρατήσει την λαβή του Τόξου.


     Και με τον αναλυτικό, ευκρινέστατο και ταχύτατο Μηνά κανείς δεν αργεί να ανακτήσει την "μνήμη" ...αιώνων που θέλει την Τοξοβολία "εγγεγραμμένη" στην ανθρώπινη φύση.



     Κατόπιν ήρθε η σειρά των αγαπημένων μας παιδιών που βρέθηκαν για να τοξεύσουν, σήμερα, κοντά μας αλλά στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν υπάρχουν διακρίσεις ούτε φύλων, ούτε ηλικιών, οπότε τα παιδιά κλήθηκαν να τοξεύσουν στο ίδιο επικλινέστατο και ολισθηρότατο έδαφος, όπως και οι "μεγάλοι" όπου όμως ο κίνδυνος ολισθήσεως και, εξ αυτής, ατυχήματος για ένα παιδί είναι μεγαλύτερος, οπότε, ο προσεκτικότατος Μηνάς έσπευσε αμέσως να ενισχύσει την ασφάλεια των μαθητών του!



     Κι έτσι, ένας-ένας, οι νεαροί Τοξότες μας τόξευσαν υπό τις οδηγίες του υπομονητικού Μηνά ο οποίος, συμπτωματικώς, για δεύτερο συνεχές εικοσιτετράωρο αποδεικνύεται ιδανικός Εκπαιδευτής (αλλά και παιδαγωγός!) παιδιών, κάτι ιδιαιτέρως απαιτητικό και δύσκολο στην Τοξοβολία η οποία περικλείει και κινδύνους ασφαλείας λόγω των συνεπειών του Τόξου.



     Με την ίδιαν άνεση ο Μηνάς ξεπέρασε και τις αναστροφές των τοξευτικών συνθηκών ενός αριστερόχειρος και, μάλιστα, παιδιού βοηθώντας τον μαθητή του να τοξεύσει.



     Και χωρίς καμία έκπληξη για τους "υποψιασμένους" αλλά προς μεγάλη έκπληξη αλλά και χαρά των παιδιών οι κρότοι από τις προσκρούσεις των βελών επί του στόχου ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών της σημερινής "Γραμμής Βολής".



     Φυσικά, ο λεπτολόγος Μηνάς δεν παρέλειψε να δείξει στους νεαρούς μαθητές του και την ασφαλή διαδικασία της ανασύρσεως των βελών από τον στόχο, προς αποφυγή δυσαρέστων ενδεχομένων από απροσεξίες οι οποίες, συνήθως, σημειώνονται σε τούτη την φάση.



     Σήμερα, όμως, δόθηκε και στον Μηνά να προπονήσει ...εαυτόν έχοντας ήδη "ζεσταθεί" με τα μαθήματα των τεσσάρων μαθητών του που προηγήθηκαν.



     Αντικειμενική κατάληξη της Προπονήσεώς του ήταν ένας αξιοπρεπής "επίλογος" μέσων αποστάσεων, με έμφαση στην ενστικτώδη τόξευση, χωρίς "εσωτερικήν εκλογίκευση" και με αυτοματισμό τεχνικής. Kλασική η προσέγγιση που υποστηρίζεται από εναρκτήριες τοξεύσεις με κλειστά μάτια.



     Αρκετές επαναλήψεις και επιμονή στην ανάλυση του ήχου προσκρούσεως (απόσταση και σημείο) και, όπως φάνηκε, ο Μηνάς "το έχει"! Kαι, βεβαίως, το ποθητό αποτέλεσμα κατακτήθηκε σε πολύ συντομότερο χρόνο από τον αναμενόμενο...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.