Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Mία ευφυής προσέγγιση του πνεύματος της ενότητος των Προπονήσεων του κύκλου "Φως, οπτική αντίληψη και ...δέος" που διαξαγάγαμε προ διετίας στην Ομάδα των Αθηνών, αλλά και βελτιωμένη, χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της τελευταίας Προπονήσεως του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".


     Κατά την Προπόνηση αυτή ο χρόνος διαιρέθηκε σε απογευματινό (με ηλιοφάνεια) αλλά και νυχτερινό (με σκοτάδι), με "ραχοκοκκαλιά" και των δύο μερών τον συντονισμό υπό συνθήκες ...αιφνιδιασμού της οράσεως.


     Για την εκτέλεση του προγράμματος επιστρατεύθηκαν μετρονόμοι, στροβοσκόπια κλπ, κυρίως, αρκετό κουράγιο από όλους τους παρευρεθέντες Συνασκουμένους.


     Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον περιεχόμενο και η Αναφορά του επικεφαλής, Συνασκουμένου Χριστόφορου Κασφίκη, κυρίως, σε ό,τι αφορά στο νυχτερινό "κομμάτι";



«Νυχτερινή Προπόνηση

Λόγω μεγάλης νεφοκάλυψης (10 στα 10 ) υπήρχε πλήρες σκοτάδι που ήταν απαγορευτικό για την λήψη φωτογραφιών ή βίντεο με τον πτωχό εξοπλισμό μας. Χρησιμοποιήθηκε laser point για την κατάδειξη του στόχου και στρατιωτικός επιχειρησιακός φακός 1800lumen.

Πλάγια βολή άνευ κατάδειξης.

Πλάγια βολή με κατάδειξη στόχου.

Πλάγια βολή με ξαφνικό πέρασμα του φακού  στο ύψος των ματιών των Συνασκουμένων.

Πλάγια βολή με strobolight σε όλη την διάρκεια της άσκησης.

Πλάγια βολή : Πρώτο βέλος χωρίς παρεμπόδιση φωτός, δεύτερο με δέσμη στο ύψος των ματιών των Συνασκουμένων, τρίτο με strobolight.

Πλάγια βολή με πλήρη τύφλωση: Η δέσμη στο ύψος των ματιών των Συνασκουμένων στο δεύτερο χρόνο η δέσμη κλείνει και ουσιαστικά η κόρη των ματιών δεν προλάβαινε να διασταλεί  και αμέσως δίνεται ο τρίτος χρόνος.

Όλες οι παραπάνω και σε πάρθια στάση.»


     Πρωτοπόροι στη "δουλειά βάθους" που επιτελείται για την έρευνα της Ενστικτώδους Τοξοβολίας στην Ομάδα μας, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" μας κάνουν, σταθερά, υπερήφανους για τις εργώδεις προπονητικές προσεγγίσεις τους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.