Τρίτη 28 Μαΐου 2019

KAΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


     Το σχήμα του Ιππικού Θεάτρου ευτυχεί να εμπλουτίζεται από χθες με τον Βασίλη, έναν νεαρό αλογατάρη με έφεση στο θέατρο και αγάπη για την παράσταση του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη.


     Τον καλωσορίσαμε εγκάρδια στην χθεσινή πρόβα με επικεφαλής τον αγαπημένο μας Σκηνοθέτη Γιάννη Δρίτσα, συνεργαζόμενοι για πρώτη φορά μαζύ του πάντοτε με παρόντα τον εκπληκτικό Errik Nour ο οποίος, χθες, μας εξέπληξε και με τις υποκριτικές του ικανότητες δίνοντας ένα ρεσιτάλ λόγου και κινήσεως.


     Για τον Errik Nour, έναν ταλαντούχο κλασικό χορευτή αλλά και Δάσκαλο κλασικού χορού με πολλές συμμετοχές σε σημαντικές παραστάσεις είναι φυσική η σκηνική άνεσή του, όμως, αυτό που χθες απολαύσαμε ήταν κάτι πολύ παραπάνω.


     Ο νεοείσακτος, από την πλευρά του, Βασίλης έδειξε να επιτυγχάνει ταχύτατα την δική του μέθεξη με το κείμενο και το έργο και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να παρακολουθήσει την πρόβα.


     Στους ετγενώς παραχωρούμενους ιδανικούς χώρους της Ανώτερης Σχολής Χορού "Αλέξανδρος Χατζιάρας" όπου γίνονται οι πρόβες της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων", επιτέλους, ομογενοποιείται μία, επίσης, ιδανική συλλογική "χημεία" η οποία εγγυάται το καλύτερο σκηνικό αποτέλεσμα-θυμίαμα στη μνήμη εκείνου του πολεμιστή και λογίου της Αναγεννήσεως.


     Και διόλου τυχαίο να βλέπουμε ξανά μπροστά μας ζωντανεμένη και πάλι, την εικαστική "μαρτυρία" που άφησε πίσω του ο "χρωστήρας" του Sandro Boticelli στην εικόνα ενός σύγχρονου χορευτή όπως ο Errik Nour.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.