Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ:
ΕΦΙΠΠΗ ΕΚΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ


     Καθώς πλησιάζει η ημέρα της πρώτης παραστάσεως της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων", επικεντρωνόμαστε στην ουσία της διδασκαλίας των μαθητών μας και σήμερα, ο Χρυσοβαλάντης μας, κάνοντας το, μόλις, τέταρτο μάθημα Ιππασίας του επεχείρησε και τη πρώτην έφιππη εκφορά θεατρικού κειμένου.


     Προηγουμένως, φροντίσαμε τον καλότατον επιβήτορά μας Sepp ώστε να αναδειχθεί η λαμπρή ομορφιά του και τον συραγωγήσαμε ώστε να ξαναβρεί την σχέση του με την εργασία Ιππευτηρίου μετά την αργία της ...Δευτέρας!


     Η συραγώγηση έγινε και υπό μορφή διδασκαλίας της συραγωγήσεως προς τον Χρυσοβαλάντη, κάτι σαν "πιάνο για τέσσερα χέρια" αφού ο Sepp μετά την αργία του ήταν αρκούντως ...δυναμικός. Τελικώς και ο Χρυσοβαλάντης τον συραγώγησε και πολύ αποτελεσματικώς ακόμη και σε καλπασμό!


     Ίσως να τον ...παραφροντίσαμε και η ...γοητεία του έθελξε τόσο πολύ παρακείμενες φοράδες με αποτέλεσμα να επαυξηθούν οι δυσκολίες χειρισμού και διευθύνσεως του ...ζωηρότατου επιβήτορος ο οποίος, αυτό το μάθημα, το διεκπεραίωσε με ...πέμπτο ...πόδι!


     Παρά ταύτα, ο Χρυσοβαλάντης κατάφερε να τον ελέγξει αρκετά καλά και να του υποδείξει ότι εν ώρα εργασίας "ανάγκα και ...περισσοί 'πόδες' πείθονται" με το αποτέλεσμα που χαιρόμαστε στο παραπάνω βίντεο: 


     Πόσο ευγνώμονες πρέπει να νιώθουμε από την επιλογή μας να βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το υπέροχο πλάσμα που λέγεται "Ίππος" και πόσο ευδαίμονες από όσα καθημερινώς μας προσφέρει ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.