Παρασκευή 3 Μαΐου 2019


ΑΚΑΔΗΜΕΙΚΟΝ "ΑΙΘΡΙΟΝ"
ή,
ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ


     Δεδομένο είναι ότι, ούτε οι ιδρυτές φιλοσοφικών σχολών, ούτε καν οι ιδρυτές θρησκειών, μπορούν να μεταστρέψουν την φύση των ακολούθων τους αφού αυτή αποτελεί υπο-πεδίο εγγεγραμμένο στο πεδίο της ευρύτερης φύσεως η οποία, παραμένει, ευτυχώς, αμετάβλητη από τον άνθρωπο! Τούτοι οι οραματιστές, οι οποίοι ούτε την δική τους φύση δεν μπορούν να μεταστρέψουν, απλώς παραμένουν οι ευαγγελιστές προσδοκιών, οτέ μεν αγαθών, οτέ δε πονηρών, με ό,τι τούτο συνεπάγεται δι εαυτούς και αλλήλους! Και στην περίπτωση του απειροελαχίστου υποσυνόλου της καθόλου Φύσεως που λέγεται «Έλληνες Κένταυροι», επί δέκα τέσσερα χρόνια το δίδαγμα της λειτουργίας του δεν είναι παρά μία λακωνική τετραλογία η οποία προάγει τους διακόνους μιας πολεμικής τέχνης στην υπηρέτησή της και, δι΄ αυτής, στην ανέλιξη του ίδιου του βίου: Ταπεινότητα, Σεβασμός, Ειλικρίνεια και Απλότητα.


     Aυτή η ολιγόλογη υπόδειξη προς όλους τους "Έλληνες Κενταύρους" η οποία δεν εκπηγάζει από έναν ηθικολογικό φορμαλισμό αλλά από την ερμηνευτική υπαγόρευση της ίδιας της ζωής, κατά προσεκτική διαπίστωση, τηρείται έως και υποδειγματικώς από όσα ενεργά Μέλη της Ομάδος μας, ασχέτως εάν αυτά την υιοθετούν και ως κανόνα στην, εκτός Ομάδος, προσωπική ζωή τους. 

     Έτσι και στην περίπτωση των "Ελλήνων Κενταύρων" μπορεί τίποτε να μην είναι σε θέση να μεταστρέψει την φύση των Μελών τους, όμως, ο εντός Ομάδος βίος τους παραμένει μέσα στο πλαίσιο της ως άνω "τετραλογίας" της οποίας η κάθε εκτροπή και παραβίαση οδηγεί, αφ' ευατού του και σπανίως δια διαγραφής, τον παραβάτη εκτός ομαδικής ζωής και δράσεως.

     Και τι απομένει να πιστωθεί στις θρησκείες, στα ρεύματα, στις ομάδες; Τι είναι αυτό που μπορεί να τους προσδώσει λόγον υπάρξεως, δικαιώνοντας την καθίδρυσή τους; Μα, τίποτε περισσότερο, από τον "ευσεβή" πόθο του ιδρυτή τους ο οποίος πόθος, στον "τόπο" και στον "χρόνο", μπορεί να ανελίξει τις ζωές των ακολούθων τους.

     Ας είναι, λοιπόν, οι ζωές μας ως "Ελλήνων Κενταύρων" ευθυγραμμισμένες με την προαναφερόμενη τετραλογία της οποίας η τήρηση άγει στην ατομικήν ανέλιξη, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι υποχρεούμεθα να την τηρούμε και έναντι όσων δεν καταφέρνουν να την τηρήσουν δι εαυτούς! Νόμος αδήριτος προς ...συμβατικήν υποχρέωση συνεπείας ολοκληρώσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.