Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ":

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ


     Μπορεί ο Sandro Botticelli να μας άφησε ένα "ομιλητικότατο" πορτραίτο του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη αλλά, η διδασκαλία του πρώτου θεατρικού έργου της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" απαιτεί την συμπλήρωσή του, ώστε η "εικόνα" του να είναι πιο "βιωματική" σε όλους μας, προκειμένου να αποδώσουμε τις πραγματικές "διαστάσεις" του επί σκηνής. Έτσι, παραλλήλως με την μελέτη του κειμένου του έργου, συνεχίζουμε την "συμπλήρωση" του "πορτραίτου" που μας άφησε ο Ιταλός ζωγράφος και που όλοι γνωρίζουμε...


     Kαι μέσα στην γαλήνη της ομαδικής φυγής των συμπολιτών μας λόγω του εορτασμού μιας version του πέσαχ, δεν θα μπορούσαμε παρά να αξιοποιήσουμε την συγκυρία ώστε να αποδυθούμε στο χρέος της βαθύτερης κατανοήσεως του χαρακτήρος του σκηνικού μας ήρωος και Ήρωος της ίδιας της ζωής, Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη. 


     Μελέτη, λοιπόν, Ελληνισμού άνευ αλλογλώσσων και αλλοδόξων ... "amen" λόγω ..."πέσαχ"! Κι "απ΄ εδώ" οι Έλληνες με τις Αξίες μας κι "απ΄ εκεί" οι λοιποί με τα αιμάσσοντα σφάγιά τους και ό,τι τους ταλανίζει και σκοτίζει επί αιώνες...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.