Σάββατο 27 Απριλίου 2019

INRO


     Μπορεί η επικαιρότητα της ημέρας να μιλά για ΙΝΒΙ, όμως στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" που δεν επιδιώκουμε ουδεμία σχέση με τους ...βασιλείς των ιουδαίων, θα αναφερθούμε στο inro, το πανέμορφο παρελκόμενο του ιαπωνικού κιμονό του οποίου τα συνθέτοντα τμήματα χαρακτηρίζονται από την αρμονική συνάρμοση κατά την λειτουργία!


     Διότι, ακριβώς αυτή η αρμονική συνάρμοση των επιμέρους ενοτήτων ήταν και το χαρακτηριστικό της σημερινής έκτακτης Προπονήσεως την οποία ζήτησε ο αγαπημένος μας Ιωάννης ο οποίος, λόγω των υποχρεώσεων του λειτουργήματος που ασκεί μόλις σήμερα και λόγω του πέσαχ, μετά από μακρά απουσία στο εξωτερικό, κατάφερε να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο!



     Καλωσορίσαμε τον Ιωάννη υπερήφανοι για τα ατομικά του επιτεύγματα κατά την περίοδο της απουσίας του και τον χαρήκαμε ανταμώνοντας ένα Μέλος μας που οι επιτυχείς προσπάθειές του το πίστωσαν με, πραγματικά, υπαρξιακήν ανέλιξη κάτι που, από την πρώτη στιγμή της Προπονήσεώς του, έδειξε ολοφάνερο! Κι έτσι, αφεθήκαμε στο "σκεπτικό" του inro από την βάση του, την Τοξοβολία εξ επαφής.



     Αν και πρωτοείσακτος στην συγκεκριμένη τεχνική, ο Ιωάννης από την πρώτη, κιόλας, προσπάθειά του υπήρξε πολύ καλός κι έτσι συνέχισε μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της "προσεγγίσεως" που εφαρμόζουμε στη Σχολή μας.



     Αυτή η τεχνική μπορεί να αποτελεί δικό μας επινόημα και ήδη αποδεικνύεται ωφελιμότατο για την ανάπτυξη ευστοχίας σε όλους τους μαθητές μας που εφαρμόσθηκε έτσι ώστε, πλέον, να την θεωρούμε ως δεδομένα καθιερωμένη στις Προπονήσεις μας ως την απαρχή της σχέσεώς μας με την χορδή. 



     Ακολούθησε ο "κορμός" του inro αλλά και ο κορμός που υποδέχθηκε τον Ιωάννη σε μία πρώτη, εξοικειωτική βάδιση επάνω του.



     Βάδιση, ισορροπία αλλά και άλματα με προσομοιώσεις τοξεύσεως που θα ακολουθούσαν αποτελώντας το κινητικό μέρος της Προπονήσεως.



     Διότι, η Έφιππη Τοξοβολία θα διατηρεί τις βάσεις της στην κίνηση. Στην έφιππη ή στην πεζή κίνηση του Τοξότη! Παρά ταύτα, οι τοξεύσεις άρχισαν, όπως πάντοτε, στατικές σε πρόσθια και πάρθια στάση, όλες με εξαιρετική ευστοχία εν ισορροπία.



     "Κάτοπτρο" διανοητικής ακεραιώσεως τα αποτελέσματα του Ιωάννη επί του στόχου τοξεύοντας δι' εκτινάξεων όπου όχι μόνον ο στόχος χάνεται από το βλέμμα αλλά και ο ίδιος ο ...ορίζοντας! 



     "Mέτρον άριστον" οι κινήσεις, οι χειρισμοί και τα επί στόχου επιμετρούμενα, απόλαυση να τον παρατηρείς παραμένοντα στην "ουσία" της ασκήσεως με προσδοκώμενο finale!



     Κόπωση αρκετή αλλά ακόμη στον "κορμό" του inro και του ...σημείου! Ένα βήμα παραπέρα στο ...log book της Ομάδος μας και κάπως περισσότερα άλματα από όσα, συνήθως, επιχειρούνται, όμως ο Ιωάννης αυτοπειθαρχημένος στο έπακρον διετήρησε όχι μόνον την αλκή του αλλά και την ευστοχία του! Κι έτσι περάσαμε και στο "καπάκι" του inro, δηλαδή, στην στατική άσκηση με την διαδοχικότητα των βραχέων και μέσων αποστάσεων.



     κρηκτικός" ...και εδώ, ο Ιωάννης, "πάντρεψε" την Τοξοβολία με την Πυγμαχία και το Muay Thai σαν να βρίσκονταν στο ...κλουβί της λευκής τίγρεως.



     Ικανοποιητικότατος αυτοέλεγχος, αξιοπρόσεκτη ευστοχία και στις εγγύς και στις μέσες αποστάσεις χαρά Θεών να συμπροπονείσαι με τον Ιωάννη αφού και να τον βλέπεις να δρα χαίρεσαι μαζύ του την πρόοδο ενός ισορροπημένου πνευματικού μαχητή! Έτσι, με αρμονικότατη συνάρμοση τοποθετήθηκε στη θέση του κι έκλεισε το "καπάκι" του σημερινού inro...



     Διαρκές ερευνητικό εργαστήριο η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", ακριβώς όπως εξ αρχής την οραματιστήκαμε, με συνεχή αναζήτηση κι εξαγωγή συμπερασμάτων, με ανεξάντλητη πειραματικήν εφαρμογή συμπεριλαμβανομένου του σκεπτικού του "inro" του οποίου, βεβαίως, δεν διεκδικούμε την πατρότητα (δώρημα εξ ανατολών...όπως όλα τα inro) αλλά τον τρόπο να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην "συγκυρία" η οποία συνέβαλε να υπεισέλθουμε σ΄ αυτό...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.