Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ...AZVA YOGA


     Mία ακόμη πρωτιά των "Ελλήνων Κενταύρων", πριν χρόνια, ήταν η εισαγωγή της Azva Yoga στην Ελλάδα! 


     Η Azva Yoga είναι η Υοga επί του Ίππου και στην Ομάδα μας την δίδαξε μία εξαιρετική Συνασκουμένη η οποία, λόγω εγκυμοσύνης και τεκνοποιήσεως δεν κατάφερε να συνεχίσει την συνεργασία της μαζύ μας και προτίμησε τον οικογενειακό ...στίβο αντί του στίβου του Ιππευτηρίου.


     Κατόπιν αυτών, όμως, παρατηρούμε μία προσέγγιση των Συνασκουμένων του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" οι οποίοι, μάλλον εξ ενστίκτου "κινούμενοι" και αξιοποιώντας το άριστο επίπεδο εκπαιδεύσεως του Ίππου τους όπως το επέτυχε ο επικεφαλής τους Αθανάσιος Ψωρομύτης, καταφέρνουν να εμφανίζουν "εικόνα" περισσότερο Azva Yoga και λιγότερο ...Γυμνιππευτικής!


     Διόλου τυχαία η επισήμανση, διότι η  χ α λ ά ρ ω σ η  όλων επί του ηρεμότατου Ίππου αυτό, ακριβώς, δείχνει!


     Και θυμόμαστε τι είχε γράψει μία, ειδική, δημοσιογράφος γι αυτό το χρησιμότατο είδος Yoga, την Azva Yoga: «Οι στάσεις σε κίνηση, προάγουν τον απόλυτο συντονισμό του εκπαιδευόμενου με την αναπνοή, την κίνηση και την ενέργεια ίππου, η οποία, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι απόλυτα θεραπευτική. Τέλος, περιλαμβάνει διαλογιστικές ασκήσεις και βαθιά χαλάρωση του εκπαιδευόμενου σε φυσικό περιβάλλον.» (Άννα-Μαρία Κοσμετάτου).


     Όλα αυτά τα ωφέλιμα δείχνουν να αναδύονται αργά-αργά αλλά σταθερά μέσα από την Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"  και την άοκνη εργασία του επικεφαλής και των Μελών του Παραρτήματος.


     Και, βεβαίως, όλα αυτά με πρωταγωνίστρια την πανέμορφη τετράποδη Ρέα η οποία αναδεικνύεται σε ιδανικόν Ίππο Σχολής μέσα από τα χέρια του Αθανασίου Ψωρομύτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.