Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ 
ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ


     Αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ολική μετακόμιση της οικοσκευής μας από τον προηγούμενο στον νέο σταυλικό χώρο μας, σήμερα τον επισκεφθήκαμε ώστε να τον περιηγηθούμε και να μεταφέρουμε φωτογραφικά "στιγμιότυπά" του στους μαθητές μας, με προγραμματισμό ενάρξεως των μαθημάτων μας αυτή την εβδομάδα.

Το Ιππευτήριο προς την πλευρά της εισόδου του.

     Το μεγάλο πλεονέκτημα στο νέο χώρο είναι, ασφαλώς, το κεντρικό, περιφραγμένο, Ιππευτήριο με την μεγαλύτερη πλευρά του να έχει μήκος εκατό (100) μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι παρέχει δυνατότητες διοργανώσεως ακόμη και Αγώνων Έφιππης Τοξοβολίας.

Το Ιππευτήριο από την πλευρά της εισόδου του


     Κατόπιν συμφωνίας με τον Ιππαγωγό μας Δημήτρη, η Σχολή μας θα χρησιμοποιεί κανονικά το Ιππευτήριο για τα μαθήματά της τα οποία θα διεξάγονται κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς της και σε μία λωρίδα επαρκή για τους εκπαιδευτικούς ελιγμούς μας κατά προσομοίωση αγωνιστικής διαδρομής.

Το κυρίως σταυλικό κτήριο.

     Αν και οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά μεγάλες, στην κυρίως σταυλικήν εγκατάσταση φιλοξενούνται αυτή την στιγμή τριάντα (30) Ίπποι, Σχολής και ιδιόκτητοι, σημειωτέον δε ότι εδώ κάθε φάτνη (box) διαθέτει δικό του εξωτερικό χώρο προαυλισμού του Ίππου, πρόβλεψη ουμανιστικότατη για την ψυχική υγεία του ζώου!

Τα ιδιαίτερα "προαύλια" προ κάθε φάτνης

     Το ίδιο επαρκείς είναι και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου Ομίλου που διαθέτουν από solarium για τις ράχες των Ίππων έως εγκαταστάσεις κινήσεως κλπ. 

"Περπατήστρα"

     Ο νέος χώρος διαθέτει και ένα πολύ καλά συντεταγμένο και οργανωμένο αναψυκτήριο-χώρο εστιάσεως.


     Οι γύρω περιοχές προσφέρουν, όμως, μια πραγματικά συναρπαστική δυνατότητα υπαίθριων διαδρομών μέσα σε καταπράσινα τοπία τα οποία σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι περισσότερο στη μακρυνή και αγαπημένη μας Μογγολία παρά στο αττικό λεκανοπέδιο.


     Σε απόσταση δέκα λεπτών, μόνον, από τον Όμιλο, καταπράσινες πλαγιές με φυσικό...γκαζόν σε προκαλούν να τις απολαύσεις έφιππος.


     Φυσικά καταπράσινα μονοπάτια "χαραγμένα" ανάμεσα από μία πανέμορφη βλάστηση στη διάθεση κάθε αλογατάρη σε μεγάλη ποικιλία και σε όλες τις γύρω εκτάσεις καλούν για "εξερεύνηση".


     Τοπία όπου το μάτι χάνεται αναζητώντας μάταια ...ορίζοντα, όπως στη πεδιάδα του Καρακόρουμ αλλά εδώ όχι με την επίπεδη μονοτονία της άλλοτε πρωτεύουσας του Τζίγκις Κχάαν αλλά με ανισοϋψείς καμπύλες που γίνονται ακόμη ελκυστικότερα.


     Σήμερα εξετάσαμε και τον χαρακτήρα του ενός από τους δύο νέους Ίππους Σχολής, πλην των όσων μέχρι σήμερα ιππεύαμε, που θα είναι στη διάθεσή μας, τη Zagra η οποία σε όλα τα κρίσιμα σημεία συμπεριφοράς στα οποία κλήθηκε να δώσει "εξετάσεις" βαθμολογήθηκε μέ άριστα!


     Ες ...Σάββατον, λοιπόν, τα ...σπουδαία και ετοιμασθείτε για μοναδικές εμπειρίες εις εφαρμογή του παγίου κανόνος της Ομάδος μας: "Κάθε αύριο και καλύτερα!" Καλό ξεκίνημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.