Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟ-ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


     Πραγματική ικανοποίηση η σημερινή ανταπόκριση του Παντελή μας σε ένα πρόγραμμα προ-εξεταστικής ημερίδος με καταληκτικούς καλπασμούς "Προσευχής του καλού Ιππέως", όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο της Φυσικής Ιππικής που ακολουθεί η Σχολή μας και που εξορκίζει ...κυριολεκτικάώς την κατάρα της εικόνος της προηγουμένης αναρτήσεώς μας που φαίνεται στην εκτρωματική φωτογραφία της "δυτικής ιππικής" που ακολουθεί.


     Καθώς πλησιάζει η ωραία στιγμή της Διαπιστεύσεως και του Παντελή μας, όπως έγινε και με όλους τους Εφιπποτοξότες στην Ελλάδα, ο υποψήφιος ενισχύεται με ιππική ικανότητα αλλά και με αυξημένη αυτοπειθαρχία. 


     Κι όλα 'τούτα, ανεξαρτήτως συνθηκών, ευνοϊκών ή και αντιξόων όπως και πάλι ίσχυσαν λόγω συνεχιζόμενου εντόνου ανέμου στη περιοχή του Ιππευτηρίου μας με τον ανεμοδείκτη σήμερα να δείχνει περίπου επτά κόμβους από βορειοανατολικά με σταθερό cavok.


     Πάντως, ο βοριάς που τ΄ αρνάκια παγώνει, τα πανέμορφα πλάσματα του Σταύλου μας δεν έδειξε διόλου να τα επηρεάζει και ο γλυκύτατος Βάλιος έδειξε σαν να μας ...περίμενε, όπως ακριβώς και τα Haflinger!


     Στην απέραντη έκταση του αχανούς στίβου η υπερεκατοντάμετρη ευθεία, σήμερα, φιλοξένησε τους προκαταρκτικούς καλπασμούς του Παντελή πριν επιχειρήσουμε τα ..."ραφιναρίσματα".


     Σήμερα ο Παντελής τόξευσε για πρώτη φορά πάνω από τον Βάλιο ο οποίος όχι μόνον δεν έδειξε καμία ανησυχία αλλά μας προκαλούσε να επαναλαμβάνουμε τις τοξεύσεις, με ανυπομονησία.


     Αδιατάρακτοι οι καλπασμοί του έκαναν τον Παντελή να χαίρεται την καλπαστική ευθεία για πολλοστή φορά με το πανέμορφο τετράποδο χωρίς καν να έχει αρχίσει να ...ιδρώνει!


     Καλά προετοιμασμένος ο Παντελής κατέληξε με την "Προσευχή του καλού Ιππέως" ολοκληρώνοντας τρεις φορές τον κύκλο του στίβου  χωρίς διακοπή.


     Και με την αφίππευση σε τροχασμό, βρεθήκαμε λίγο πιο κοντά στις ...εξετάσεις! Κάπως έτσι γίνεται για όλους από ιδρύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων"...


     Με προτάγματα την ασφάλεια, την πρόοδο και την χαρά, οι 'Έλληνες Κένταυροι" όπου κι αν βρεθούμε καταφέρνουμε να απολαμβάνουμε την Έφιππη Τοξοβολία και να ιππεύουμε οποιονδήποτε Ίππο όπως κι εδώ, στη γειτονιά του Πύργου του Μελισσουργού όπου η ευλογία της Ομάδος μας παραμένει σταθερή στο κατόπιν μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.