Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019


ΑΓΩΝΙΣΜΑ 
ΓΙΑ 
ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΕΣ


     Ας ξεκινήσουμε τον έλεγχο αποτιμήσεως της εθνικής μας ευφυίας και ας αποτιμήσωμε το μέγεθος της θελήσεώς μας για εθνικήν επιβίωση! Ας προσέξουμε τα εν συνεχεία είκοσι επίθετα τα οποία παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά και όχι κατά σειρά σημασίας και ας απαντήσουμε τι μας θυμίζουν, ένας-ένας: Αβέρωφ, Αιγινήτης, Αρεταίος, Αρσάκης, Βαλλιάνος, Βαρβάκης, Βικέλας, Δόμπολης,, Δρομοκαΐτης, Εμπειρίκος, Ευγενίδης,  Ζάππας, Ζωσιμάδες, Καλέντζης, Κοριαλένιος, Ροδοκανάκης, Σβορώνος, Σίνας, Σισμανόγλου, Σκυλίτσης, Είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της χώρας θα μπορούσαν να απαντήσουν με ακρίβεια για ελαχίστους εκ των προαναφερομένων... Κι αυτό σημαίνει απομείωση της εθνικής μας ευφυίας αλλά και της θελήσεώς μας για εθνικήν επιβίωση αφού επιμένουμε να αγνοούμε όσους συνεισέφεραν σε αυτά κυρίως δε τον τρόπο συνεισφοράς τους!


     Κι όμως, αυτοί είναι που απελευθέρωσαν Ελληνικό έδαφος από τον ξένο ζυγό, που, ως μη ώφειλαν, έχτισαν νοσοκομεία για να μας γιατρέψουν, που, ως μη ώφειλαν, ίδρυσαν σχολεία για να μας μορφώσουν, που, ως μη ώφειλαν, συνεκρότησαν βιβλιοθήκες για να μας ανοίξουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες, που, ως μη ώφειλαν, οικοδόμησαν εστίες για να μας αναψύξουν κι εμείς, όχι μόνον ένα "ευχαριστώ" δεν είπαμε στη Μνήμη τους αλλά διαγράφουμε με σβηστήρα μικροψυχίας ακόμη και τα ονόματά τους από την δική μας, ταπεινή και μικρόκαρδη μνήμη.


     Ζούμε, δυστυχώς, σε μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι δολοφονούν, εξορίζουν ή στη καλύτερη περίπτωση αγνοούν τους ευεργέτες τους! Ζούμε, δυστυχώς,σε μία χώρα όπου οι ταπεινοί και ανάξιοι επιδιώκουν να δηλητηριάσουν κάθε σοφό Σωκράτη, να δολοφονήσουν κάθε ικανό Καποδίστρια, να εξορίσουν κάθε φιλόπατρι Όθωνα, και να αγνοήσουν κάθε Κάλβο, κάθε Παλαμά, κάθε Σικελιανό, κάθε Αυξεντίου, κάθε Λιαντίνη, και κάθε Καργάκο αφού αυτοί ποτέ δεν καταδέχτηκαν να σταθούν στο "μπαλκόνι" για να τάξουν ανεπίστρεπτα δανεικά προς ιδιοτελή κατανάλωση.


     Η των ευεργετών, εν Ελλάδι, "ατραπός" πολύ ...κρημνώδης και εάν, όλως συμπτωματικώς, αποφέρει κάποιον περιστασιακόν ανδριάντα κι αυτός θα πρασινίσει λησμονημένος σε κάποιο παρτέρι με τις "Αρχές" αδιάφορες για τα πρασινισμένα μούσκλια που θα τον ρημάζουν και τους διερχομένους να αρνούνται να καταδεχτούν ματιά πάνω του...


     Κι όσο τη λέξη "ευχαριστώ!" την έχουμε διαγεγραμμένη από το φτωχό λεξιλόγιό μας, το αίτιο του αφανισμού μας δεν θα είναι η λεξιπενία αλλά η ευτέλεια του ήθους που δειλιάζει προ της πρέπεουσας ευγνωμοσύνης στον ευεργέτη!


     Αλλά, προς τι όλα τούτα στο Ιστολόγιο μιας Ομάδος που υπηρετεί την Έφιππη Τοξοβολία; Κι όμως, υπάρχουν και "δυνατοί λύτες" ακόμη και για τα πιο δύσκολα ...σταυρόλεξα! Κι αυτό το "σταυρόλεξο" παραδίδεται ως ...αγώνισμα χωρίς "λυσάρι" για, πράγματι, δυνατούς Εφιπποτοξότες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.