Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ 4ου ΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Ιδανικά επιλεγμένες οι συνθήκες διδασκαλίας κάθε γνωστικού αντικειμένου της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων", κατ΄ αντιδιαστολή της διδασκαλίας της "Τοξοβολίας εξ Επαφής" στον πολύ περιορισμένο χώρο της επιφανείας ενός ...τραπεζιού, η διδασκαλία του  4ου χρόνου απαιτεί την ...απεραντοσύνη των ...οριζόντων και, αυτή η απεραντοσύνη, δεν θα μπορούσε να προσφερθεί ιδανικότερα παρά στη κοιλάδα, δίπλα στο Ιππευτήριό μας, την Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Εδώ όπου το "μάτι" χάνεται σε μία από τις φυσικές αλλά και πεντακάθαρες εκτάσεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι περισσότερο στο Καρακόρουμ παρά δίπλα από την πιο "τσιμεντοποιημένη" πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι συνθήκες γίνονται ιδανικές ώστε να καταφέρεις να οπτικοποιήσεις την τροχιά του βέλους και να βιώσεις τον 4ο χρόνο της Τοξοβολίας κατά τον καλύτερο τρόπο!


     Κι αυτό κάναμε σήμερα σε τούτη την υπέροχην έκταση που μοσχοβόλαγε θυμάρι κι ανοιξιάτικα αγριολούλουδα ακολουθώντας ένα, βασικό, απλό "σκεπτικό"...


     Η διάπλατη χαμηλή βλάστηση με χορτάρι μέσα στο οποίο "χάνονταν" το βέλος διακυβεύοντας το κόστος της τοξεύσεώς σου στην αξία ενός βέλους που "κατάπινε" η επιφάνεια του εδάφους, το ένστικτο αναλαμβάνει εξ αρχής, δυναμικότατα, το "πηδάλιο" της διαδικασίας και το "μόνιτορ" που λέγεται "μάτι" και "οπτική αντίληψη" λειτουργεί υψίσυχνα ώστε να αποφευχθεί κάθε κοστοβόρα απώλεια.


     Έτσι, ...ανάγκα και θεοί πείθονται, η διδασκαλία του 4ου χρόνου ερείδεται επί της αδήριτης αποφυγής απωλείας του βέλους και τα πάντα εξελίσσονται ...ομαλότατα.


     Με εισαγωγικές τοξεύσεις μικρού βεληνεκούς αντίθετα από τον ήλιο και με συνεχιζόμενες τοξεύσεις μεγαλύτερου βεληνεκούς με ..."ούριο" ηλιακό φωτισμό, η κατανόηση του 4ου χρόνου βιώνεται αποτελεσματικότερα από τον ασκούμενο.


     Σήμερα καταφέραμε να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας εξασκούμενοι για πολύ περισσότερην ώρα από τον προγραμματισμό μας κάτω από έναν ασυνήθιστα έντονο για την εποχή ήλιο σε μιαν, όμως, πεντακάθαρην ατμόσφαιρα διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για την περισυλλογή των βελών, ειδικώς, των τελευταίων τοξεύσεων.


     Η ιδιαιτερότητα του εδάφους με την πυκνή βλάστηση χαμηλού χόρτου μέσα στην οποία, όμως, κρύβονταν πέτρες που έπρεπε συνεχώς να προσέχεις, άσκησε και τα πόδια και το σώμα με έναν συνδυαστικό τρόπο που μόνον στις προπονήσεις των "Ελλήνων Κενταύρων" περιλαμβάνεται...


     Και οι αλλαγές σημείων τοξεύσεως κατέτεινε σε ένα αρμονικότατο αποτέλεσμα κατανοήσεως της σημασίας και της αξίας του 4ου χρόνου ακόμη και από πολύ μεγάλες αποστάσεις χωρίς καμία απώλεια βέλους και με στοχαστική συνέπεια σε όλες τις βολές. 


     Και η εξουθένωση μετά την εξάσκηση, φυσική κι αυτή, βρίσκει τη γιατρειά της επάνω στο φυσικό έδαφος με το "βάλσαμο" δροσερού νερού που τόσο το έχει ανάγκη ο οργανισμός...


     Στην εικαστικήν "αποτύπωση" η σμίκρυνση και η μεγέθυνση θα πρέπει να είναι αναλογικώς ίδιες κάτι που ισχύει και στην συγκριτική αποτίμηση της "Τοξοβολίας εξ Επαφής" και στην διδασκαλία του 4ου χρόνου, ειδικώς μέσα στο υπέροχο τοπίο της Κοιλάδος μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.