Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

O ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ


     Χωρίς έξωθεν βοήθεια, μετά από επίμονες κι επίπονες προσπάθειες, ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης, ακολουθώντας τους εκπαιδευτικούς κανόνες της Σχολής μας, κατάφερε να εκπαιδεύσει εξ αρχής μία φοράδα ώστε να είναι και ιππεύσιμη και ικανή για Έφιππη Τοξοβολία! 


     Ακριβώς όπως, σαν σήμερα και πριν 14 χρόνια, ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", επιστρέφοντας από την Ουγγαρία και θέλοντας να συνεχίσει την Έφιππη Τοξοβολία στην Ελλάδα και να την εισαγάγει ως μαχητική τέχνη σε ομοτέχνους, κατάφερε να εκπαιδεύσει μόνος του έναν Ίππο στην Έφιππη Τοξοβολία και να συνεχίσει μαζύ του την συνάσκηση σε αυτή την κορυφαία ιππική δραστηριότητα.


     Ο Αθανάσιος δέχθηκε την προσφορά ενός τετράποδου ορεσίβιου πλάσματος με όλες τις συμπεριφορές του "πράσινου" Ίππου ο οποίος δεν είχε καμία σχέση ούτε με την Ιππασία, ούτε με την συνεργασία με τον Άνθρωπο. Δεν επρόκειτο για κάποια από τις "γοργόποδες φορβάδες" του νόθου γιου του Πριάμου, Δημοκόοντος, που είχε έρθει από την τρωαδίτικην Άβυδο και τον οποίο σκότωσε ο Οδυσσέας. Δεν επρόκειτο ούτε περί κάποιας εκ των "εξαισίων φορβάδων" του εκ Φερών Ευμήλου που εξέθρεψε ο αργυρότοξος  Απόλλων! Μια ταπεινή φοραδούλα ανέλαβε ο Αθανάσιος και με καθημερινό μόχθο την ανέλιξε σε Ίππο Έφιππης Τοξοβολίας.  


     Παλαιό Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων" ο Αθανάσιος κοσμεί την Ομάδα μας επί μία δεκαετία, με συστηματική μαθητεία στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. το οποίο εφαρμόζει στο Παράρτημα το οποίο με επιτυχία διευθύνει και το οποίο εγκολπώνει την, παγκοσμίως, μοναδική Σχολή τυφλών Τοξοτών για την οποία υπήρξε διεθνής προβολή.


     Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, παρά τα βαρύτατα καθήκοντά του ως οικογενειάρχη και υπηρετούντος στο κοινωφελές Πυροσβεστικό Σώμα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται...) ο Αθανάσιος διακονεί την Έφιππη Τοξοβολία και προάγει τους μαθητές του αλλά και απ΄ ό,τι προσφάτως απεδείχθη και τους Ίππους που η μοίρα του εμπιστεύεται, αναδεικνύοντας την πανέμορφη φοραδούλα Ήρα, από ...αγρίμι σε  Ίππο Έφιππης Τοξοβολίας. 


     Και, κάπως έτσι, σήμερα, θριάμβευσε η θέληση του Αθανασίου να επιμείνει στην εκπαίδευση ενός νεολέκτου Ίππου καταλήγοντας στην "συγκομιδή" ενός "καρπού" πέραν πάσης προσδοκίας με την Ήρα εξοικειωμένη με το Τόξο και τη τόξευση και τον Αθανάσιο πάνω στη ράχη της να απολαμβάνει, σε βάδην εν πρώτοις, την Έφιππη Τοξοβολία.


     Το Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" συγχαίρουν θερμότατα τον επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιο Ψωρομύτη για την επιτυχή εκπαίδευση του νεολέκτου Ίππου την οποία διεκπεραίωσε με επιτυχία και τον υποδεικνύουν σε όλα τα Μέλη της Ομάδος μας  ως παράδειγμα προς μίμηση  ώστε, με περίσκεψη και εργατικότητα, να κατακτούν το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο, επιτρέποντας στη θέλησή τους να θριαμβεύει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.