Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ 
ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΣ


     Mία από τις ωραιότερες προπονητικές εμπειρίες μας επεφύλαξε η παρουσία στην Αθήνα τους Δημητρίου Κασφίκη, γιού του επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορου Κασφίκη, στον οποίο, Τιμής ένεκεν παρεχωρήθη το "τιμόνι" αυτής της Προπονήσεως. 


     Ο νεαρός Δημήτριος, αξιοποιώντας ένα διάκενο της πανεπιστημιακής του φοιτήσεως στο Ιστορικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μας έδωσε την χαρά της παρουσίας του ανάμεσά μας με ένα προπονητικό πρόγραμμα το οποίο σχεδίασε επιτόπου αφού, επί τούτου, δεν τον είχαμε προειδοποιήσει για την ανάθεση της Αρχηγίας Βολής ώστε να τον χειροκροτήσουμε για την εκπαιδευτική ετοιμότητά του για την οποία ήμασταν βέβαιοι!


     Ο αγαπημένος μας Ακάδημος, μετά από την πολύμηνη και για οικογενειακούς λόγους απουσία του, σήμερα ανέλαβε την πολυάριθμη ομάδα των πρωτοεισάκτων οι οποίοι, χωρίς την εμπειρότατη εισαγωγική του διδασκαλία ποτέ δεν θα έφταναν σε τόσο καλό επίπεδο στο τέλος της σημερινής Προπονήσεως να τοξεύσουν ανάμεσα στους προχωρημένους με την επάρκεια που επέδειξαν.


     Και, κάπως έτσι, ξεκίνησε η Προπόνηση κατατετμημένη στην ομάδα των πρωτοεισάκτων με τον Ακάδημο και την κυρίως Γραμμή Βολής με τον Δημήτριο.


     Πραγματικά δύσκολες οι προπονητικές συνθήκες σήμερα, με τον νεαρό Δημήτριο να αναλαμβάνει απροειδοποίητα μια μεγάλη ευθύνη και τον Ακάδημο που κατέφθασε "διψασμένος" να τοξεύσει και βρέθηκε να μυεί στην Τοξοβολία έναν μεγάλο αριθμό πρωτοεισάκτων χωρίς ο ίδιος να μπορεί να χαρεί ούτε μία τόξευση.


     Κι όμως, αυτό ακριβώς σημαίνει "ομαδικό πνεύμα", να παραμερίζεις το 'εγώ" και τα "θέλω" σου προς χάρη του "εμείς" και του οφέλους του άλλου!


     Κι αυτό ακριβώς έκανε και ο Δημήτρης και ο Ακάδημος χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, έτσι απλά, ως "Έλληνες Κένταυροι".


     Για άλλη μια φορά οι πρωτοείσακτοι έδειξαν ότι η Τοξοβολία είναι "εγγεγραμμένη" στο ανθρώπινο κύτταρο και όλοι τόξευσαν αρκετά σωστά και γρήγορα, μετά, βεβαίως, από μία κατατοπιστικότατην εισαγωγή τους από τον Ακάδημο.


     Εξαιρετικές οι εικόνες ανθρώπων που έπιαναν για πρώτη φορά Τόξο στα χέρια τους να τοξεύουν σωστά και άνετα.


     Το ίδιο αρμονικό και το ασκησιολόγιο που ακολούθησε ο Δημήτριος ωφελώντας τους Συνασκουμένους του.


     Σήμερα δοκιμάσαμε και έναν ...πρωτοποριακό στόχο ο οποίος προέρχεται από συσκευασία ιατρικών εξαρτημάτων και δεν είναι τίποτε άλλο παρά "φάκελλος" από σκληρό πλαστικό το οποίο σχηματίζει μία σειρά κυλινδρικών ατράκτων μεμονωμένων μεταξύ τους και γεμάτες αέρα (bubble).


     Παρά τα τρυπήματα από τα βέλη και την απώλεια του αέρος, ο πανάλαφρος και πάμφθηνος στόχος αυτός διετήρησε την λειτουργικότητά του μέχρι και την τελευταία τόξευση αυτής της Προπονήσεως παραπέμποντας στην δυνατότητα αξιοποιήσεως παρομοίων υλικών ως στόχων σε μελλοντικές Προπονήσεις.


     Δυναμική κι αυτή η ημερίδα ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω της την ικανοποίηση ενός ωφέλιμου έργου κι ακόμη πιο ωφέλιμων σχέσεων μεταξύ Συνασκουμένων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.