Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ...


     Μάλλον ως προανάκρουσμα συμφωνικού έργου και όχι ως μία απλή διεκπεραίωση σκηνικού ρόλου έδειξε να προορίζεται ο αποψινός προϊδεασμός του νέου μαθητή της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" Χρυσοβαλάντη!


     Δομώντας την διδασκαλία της Σχολής μας στον άξονα παρουσιάσεως της πρώτης παραστάσεώς μας που θα είναι αφιερωμένη στη πολυπρισματική προσωπικότητα του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, σήμερα, ο Χρυσοβαλάντης "εισήχθη" στην "ατμόσφαιρα" της ιστορικής εποχής στην οποία έζησε και μεγαλούργησε ο ξεχωριστός Έλληνας πολεμιστής και λόγιος.


     Στον νέο μαθητή της Σχολής μας παρουσιάσθηκε "ανάγλυφο" το κοινωνικό πλαίσιο της πρώιμης Αναγεννήσεως στην Ιταλία (σύμφωνα με το περιεχόμενο μιας σπουδαίας εκδόσεως του Firmin Didot).


     Επίσης, στον μαθητή μας παραδώσαμε "αδρή" την συναισθηματική "πληγή" του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη εξ αιτίας του αλγεινού κενού της Πατρίδος, με την Ελλάδα "εν τάφω" ήδη από την μάχη της Πύδνας.


     Ακόμη μια μυητική εισαγωγή του νεοεισελθόντος έγινε με την δοκιμαστική "αίσθηση" αμφιέσεως ενός αλυσιδωτού χιτώνος ώστε να έχει μία "πρόγευση" των σκηνικών απαιτήσεων που τον περιμένουν επί στίβου Ιππευτηρίου και σκηνής.


     Κατόπιν, ο Χρυσοβαλάντης ξεκίνησε την επαφή του με το κείμενο και, πραγματικά, αυτή η πρώτη ανάγνωσή του δεν άφησε καμιάν αμφιβολία ότι γνώριζε το τι διάβαζε.


     Εφεξής, η μελέτη του κειμένου και η αποστήθιση των διαλόγων τίθενται σε προτεραιότητα λόγω του περιορισμένου χρόνου μέχρι την παρουσίαση της παραστάσεως αλλά και λόγω της στενότητος χρόνου του Σκηνοθέτη μας Γιάννη Δρίτσα  μετά την πρόσληψή του ως καθηγητή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.