Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ 
ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ


     Και σήμερα συνεχίσαμε την μελέτη του κειμένου της θεατροποιημένης διαλέξεως που ετοιμάζει η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" για να τιμήσουμε την μνήμη του πολεμιστή και λογίου της Αναγεννήσεως Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής μας του Ιππικού Θεάτρου.


     Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες οι οποίες μας έχουν καθηλώσει εκτός Ιππευτηρίου δεν μας εμπόδισαν καθόλου να προχωρήσουμε στη θεατρική διδασκαλία του κειμένου του έργου, "θωρακισμένοι" στην ηρεμία ενός πλήρως ηχομεμονωμένου, κλειστου, χώρου που επιτρέπει την πλήρη αυτοσυγκέντρωση.


     Kαι η πρόοδος συνεχίζεται με την επίκληση στη δύναμη της υποκριτικής η οποία, ...περιέργως πως, εκτός από εφίππους ηθοποιούς, αναδεικνύει ικανότατους Εφιπποτοξότες, όπως οραματίσθηκε ευστόχως ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" σχεδιάζοντας την έναρξη της λειτουργίας της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου της Ομάδος μας.


     Tο Παρίσι πρόλαβε να παραχωρήσει τα ανάκτορα των Βερσαλλιών στον υπέροχο Bartabas όπου και λειτουργεί το θεσπέσιο Ιππικό Θέατρο "Zingaro", ενώ τα πρωτόλεια βήματα ενός Ιππικού Θεάτρου γίνονται και στην Αθήνα με την πρωτοβουλία μιας ιδιαίτερης Ομάδος εφίππων πολεμικών τεχνών, των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία αποβλέπει στην διάδοση Αισθητικής σε μία κοινωνία η οποία ζει στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων όταν η ίδια, κάποτε, αποτελούσε την καρδιά της Ευρώπης και του πολιτισμού της. 



      "Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε", μετά την μάχη της Πύδνας ...και οι πρώτοι έσονται έσχατοι, χωρίς αυτό να τους αποκλείει την δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις ...αποστάσεις! Και τους "Έλληνες Κενταύρους" δεν μας ενδιαφέρουν οι "πρωτιές" αλλά το αυτονόητο χρέος της συνεισφοράς στον παγκόσμιο Πολιτισμό! Και η δύναμη της υποκριτικής συνεισφέρει τα μέγιστα στην βιωματική διαμόρφωση του πολεμικού χαρακτήρος κάθε διακονούντος μία Πολεμική Τέχνη. 


     Κι εκεί τα ανάκτορα των Βερσαλλιών κι εδώ τα απαράδεκτα των μητραλοιών, "εκάς οι βέβηλοι," λοιπόν, μακράν ο Μακρόν κι ενθάδε εγγύς ο ...χειμών, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία ανήγγειλε επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και στο ...αμαρτωλό λεκανοπέδιο, οπότε, οψόμεθα ες Φιλίππους για Ιππασία! Έτσι, καθημερινώς θα αρκεσθούμε στην "εν κλειστώ και παραβύστω" διδασκαλία του Ιππικού Θεάτρου μας με την υπέροχη πανσέληνο του Φεβρουαρίου να προαναγγέλλει με την άλω της τον επερχόμενο δριμύτατο χιονιά ο οποίος, δυστυχώς, δεν θα είναι μόνο σε μετεωρολογικό "επίπεδο" αλλά και σε ...αστρολογικό το οποίο ήδη έχει αρχίσει να "σαρώνει" τους ανυποψίαστους...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.