Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019


AΠΟ ΤΟΥΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



    
Προσθήκη λεζάντας
H «καρδιά» της Ελληνικής Ιππικής «χτυπά» στην επαρχία! Αυτή είναι η άποψη του Ιδρυτή των «Ελλήνων Κενταύρων» και η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται διαρκώς. Και η Ιππική, όπως υπηρετείται στο Παράρτημα των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» αποτελεί ακόμη ένα τεκμήριο επιβεβαιώσεως αυτής της παγίας απόψεως του Ιδρυτή της Ομάδος μας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Ιππική διαφθείρεται στο αθηνοκεντρικό κράτος της σύγχρονης γραικίας, όπου η άγνοια, ο παραγοντισμός και το ίδιον, ευκαιριακό, όφελος των "επισήμων" φορέων της έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή της, με μόνη εξαίρεση το έργο της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" στην οποία κυριαρχεί η ανιδιοτελής ιδιωτική πρωτοβουλία με υψηλή τεχνογνωσία και διαρκή πρόοδο.


     Αποφεύγοντας να χαθεί στη …«μετάφραση» μεμψιμοιρώντας για τα «μέσα» που δεν διαθέτει συγκρίνοντας το Παράρτημά του με άλλους μεγαλοσχήμονες της …Εσπερίας, ο επικεφαλής των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» Αθανάσιος Ψωρομύτης, από το υστέρημα του χρόνου του και των «μέσων» του, δεν παραλείπει να εφαρμόζει την τακτική του μερμηγκιού και, καθημερινώς, να προάγει το έργο του, επιπροσθέτοντας ιππικήν εμπειρία και αποτελεσματικότητα.


     Με έναν ξένο Ίππο ευγενώς παραχωρούμενο και με όσα «μέσα», φτωχά αλλά σωστά, μπορεί να εξοικονομήσει, ο Συνασκούμενος Αθανάσιος καταφέρνει να αναπτύσσει το επίπεδο ως εκπαιδευτικού Ίππου της Ρέας, αλλά και το επίπεδο των Μελών του Παραρτήματός του τόσο στην Ιππική όσο και στην Τοξοβολία.



     Και το αποτέλεσμα αυτής της, ευφυώς διαχειριζόμενης, εκπαιδευτικής τακτικής το βλέπουμε στο περιεχόμενο των συχνών Αναφορών και αποστολών οπτικοακουστικού υλικού που λαμβάνουμε από το Παράρτημα των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας», όπως και αυτή την φορά όπου στο δυναμικό του ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας νέος μαθητής, ο Βασίλειος, τον οποίο καλωσορίζουμε.



     Πάντοτε, ανεβαίνοντας συνεχώς ένα «σκαλοπάτι» παραπάνω, Συνασκούμενοι και Ίππος, στους «Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας» υπηρετούν το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο συνεπέστατα «ιχνηλατώντας» μόνοι τους το μονοπάτι της Ιππικής και της Τοξοβολίας με τον αποτελεσματικότερο τρόπο που δείχνει ότι μελετούν προσεκτικά το αναρτώμενο, σχετικό, υλικό της κεντρικής Ομάδος, μεταφέροντάς το ακριβέστατα στην εκπαιδευτική δράση τους. 


     Και, όπως φαίνεται, οι «Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας» μελετούν και επιχειρούν πολύ προσεκτικά αυτό που πρέπει να μελετήσουν, έχοντας υιοθετήσει ακόμη και την «φιλοσοφία» της λήψεως του οπτικοακουστικού υλικού ώστε αυτό να είναι θετικώς διαχειρίσιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.