Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

 ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ


    Σε έναν, απολύτως, ιππεύσιμο Ίππο Σχολής καταλήγουν οι μεθοδικές και επίμονες προσπάθειες του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" , Συνασκουμένου Αθανασίου Ψωρομύτη.


     Στην τελευταία εκπαιδευτικήν ημερίδα του Παραρτήματος, ο Συνασκούμενος μας ενημερώνει με την Αναφορά του την οποία συνοδεύει με φωτογραφικό υλικό  ότι επετεύχθη, πλέον, η, πολυπόθητη, πρώτη ολοκληρωμένη και άνευ συραγωγέως ίππευση αυτού του Ίππου ο οποίος δεν ανήκει καν στην φύλαξη του Εκπαιδευτή του και επικεφαλής του Παραρτήματος, αλλά στα χέρια του βρίσκεται μόνον ελάχιστες ώρες μια φορά την εβδομάδα, κατά την προγραμματισμένη προπονητικήν ημερίδα της Ομάδος. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Παραρτήματος σημειώνει στην Αναφορά του: 


     ρώτη ίππευση με την Ρέα ελεύθερη με την χρήση μόνο ηνιών και άνευ ρυταγωγήσεως. Η ίππευση ήταν μόνο εν στάσει και η Ρέα δεν αντέδρασε καθόλου στην εφίππευση. Έγινε δε εφίππευση δύο φορές και η δεύτερη είχε διάρκεια περίπου 3 λεπτών."


     Από την ενότητα του φωτογραφικού υλικού που συνοδεύει την Αναφορά του Συνασκουμένου Αθανασίου διαπιστώνουμε ότι εκ μέρους του ακολουθήθηκαν ευφυείς προσεγγίσεις ώστε με ασφάλεια αλλά και φειδώ χρόνου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που να παρέχει προσδοκίες ασφαλούς αξιοποιήσεως του συγκεκριμένου Ίππου ως βασικού Ίππου Σχολής.


     Ασφαλώς και τα "φαινόμενα"  δεν είναι διόλου αρκετά ως "εγγυήσεις"  διαρκούς καλής συμπεριφοράς ενός ζώου, ειδικώς ενός Ίππου ο οποίος δεν σταυλίζεται υπό την ευθύνη του Εκπαιδευτή του αλλά ως εκ των αναγκών  σε "χέρια" τρίτων και, μάλιστα, μη ειδικών, αλλά ήδη ο συγκεκριμένος Ίππος παρέχει αρκετά εχέγγυα ασφαλείας ώστε, πλέον, ο Συνασκούμενος Αθανάσιος να μπορεί να επιτρέπει την σε αυτό τον Ίππο εφίππευση ενηλίκων, για την διεξαγωγή  εισαγωγικού μαθήματος ή και βάδην, κατά την κρίση του.


     Και αυτό το δικαίωμα του αναγνωρίσθηκε και με γραπτή πράξη στα Πρακτικά του Δ.Σ.  την οποία υπογράφει ο υπεύθυνος Ιππικής Εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων", συγχαίροντάς τον για την επιτυχή προσπάθειά του, ώστε, με την προσωπική του κοπιαστική και ανιδιοτελέστατην εργασία,  να καταστήσει ευτυχή εν μέσω "αγαθών ανθρωπίνων χειρών" και χρήσιμο έναν Ίππο, ουσιαστικώς, εγκαταλελειμμένο!


     Πέραν αυτών, κατά την τελευταία Προπονητικήν ημερίδα οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" προόδευσαν και στην Παραδοσιακή Τοξοβολία συνδυάζοντάς την μετην αποευαισθητοποίηση του Ίππου τους, ακολουθώντας τακτικές της Σχολής "Kassai" .


     Aπό το οπτικοακουστικό υλικό και αυτής της προπονητικής ημερίδος παρατηρούμε αρκετή πρόοδο στους Μεσσήνιους Συνασκουμένους μας, αλλά και την συμμετοχή παιδιών στη Γραμμή Βολής.


     Πραγματικά, προσπάθειες όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και του επικεφαλής τους Αθανασίου Ψωρομύτη τιμούν τον Πολιτισμό της Ελληνικής επαρχίας  η οποία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της από το διεφθαρμένο αθηνοκεντρικό κράτος!


Kαι ένα προσωπικό ευχαριστήριο του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" για την ευγενή προσφορά  χρησιμότατου εκπαιδευτικού υλικού 
από τον Γερμανικό Οργανισμό των 
και την κ. Miriam Wagner:


     Προσωπικά ευχαριστώ θερμά τον Βασίλειο Ψωρομύτη, διοικητικό μέλος των "Μαύρων Ιπποτών του Κάλτενμπεργκ" "Schwarze Ritter zu Kaltenberg e.V."  και την Miriam Wagner για την ευγενική προσφορά τους σε υλικά τοξοβολίας και ιππασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπαίδευσή μας στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".

     Με ειλικρινή σεβασμό στους Βαυαρούς αδελφούς προσβλέπουμε σε μελλοντική αδελφοποίηση και συνεργασία για την προώθηση και προαγωγή της ευγενούς τέχνης του πολέμου που παιδαγωγεί με τον καλύτερο τρόπο πλάθοντας ελεύθερους, σκεπτόμενους και μαχητικούς χαρακτήρες απαραίτητους για την επιβίωση και ευδαιμονία των πολιτισμένων κοινωνιών.

Εφιπποτοξοτικά!

Αθανάσιος Α. Ψωρομύτης
Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.