Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΚΑΡΙ...!


     Ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" είχε πολλά χρόνια να νιώσει την έντονη δυναμική αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος, ίσως, από τα χρόνια των εκπαιδεύσεών του στη Κοιλάδα του Οργανισμού "KASSAI"!


     Δύο Ίπποι με πέντε εκπαιδευόμενους με ταυτόχρονη εξάσκηση σε διαφορετικά αντικείμενα και με την παραγωγή ενός αιθεριου "στροβιλισμού" διαρκούς προόδου που έφθασε στην απίστευτη κορύφωση, μέσα σε λίγα λεπτά, να "φέρει" δύο εκπαιδευόμενους σε άριστο υπερπηδητικό κάθισμα, παρά το ότι και οι δύο ίππευαν μόλις στο δεύτερο μάθημα Υπερπηδήσεως Εμποδίων, άνευ αναβολέων, με το ένα χέρι επί των ηνιών και το άλλο σε προσομοίωση σπαθηφορίας!


     Μπορεί οι δύο Ίπποι να αντενδείκνυται να συνευρεθούν στον ίδιο χώρο (επιβήτορας και φοράδα) μπορεί οι δύο μαθητές να είναι προχωρημένοι ενώ οι τρείς αρχάριοι, μπορεί ο Εκπαιδευτής να είναι ένας και ο χρόνος περιορισμένος προϋποθέτοντας την ταυτόχρονη και συνεχή εργασία όλων, εν τούτοις, η σχεδίαση αυτής της ημερίδος έγινε με γνώμονα την πρόοδο όλων τόσο προσεκτικά ώστε, στο τέλος της όλοι, εκπαιδευόμενοι, Ίπποι και Εκπαιδευτής ένιωσαν ότι αυτή η ημερίδα άξιζε πολλά!


     Έτσι, ενώ ο ένας εκ των προχωρημένων με την φοράδα ξεκίνησε το δεύτερο μάθημα Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο κλειστό Ιππευτήριο, ο έτερος των προχωρημένων ανέλαβε τους αρχαρίους στο κυκλοτερές για να τους μυήσει στην συραγώγηση


     Κι ενώ στο κλειστό Ιππευτήριο η υπερπήδηση έβαινε άριστα, στο κυκλοτερές, ομοίως άριστα έβαινε και η συραγώγηση!


     Ακολούθως, ο μέχρι τώρα προχωρημένος που μυούσε τους αρχαρίους στη συραγώγηση, εφίππευσε την φοράδα για το δικό του μάθημα Υπερπηδήσεως Εμποδίων στο κλειστό Ιππευτήριο, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούσαν να συραγωγούν στο κυκλοτερές.


     ρχήστρα" σήμερα η Σχολή μας, εργώδης και σιωπηλή με ορατή την πρόοδο στον καθένα μας.


     Οι δύο Γεώργιοι, πραγματικά, απρόσμενα αποτελεσματικοί και "αέρες" πάνω από το εμπόδιο το οποίο, σήμερα, ήταν κάθετο και, στο τέλος, ύψους εξήντα εκατοστομέτρων. 


     Παρά το ότι ήταν μόλις το δεύτερο μάθημά τους στην Υπερπήδηση Εμποδίων, η διδασκαλία έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και η στάση του κορμού καθ΄ όλη την υπερπηδητική τροχιά ήταν έως και ιδανική!



     Πολύ καλή και η ανταπόκριση των αρχαρίων μας στην συραγώγηση με σωστές προσεγγίσεις οι οποίες μπορεί να χρειάζονται βελτίωση αλλά, ως πρωτόλειες, ήσαν ...αξιοπρεπείς!


     Σήμερα προχώρησε και σε εξιδανίκευση του "καθίσματός" του στον τροχασμό και ο Ιωάννης.


     Ο Ιωάννης, σήμερα τρόχασε και ποιοτικότερα και επιμηκέστερα με άνεση διευθύνσεως και ελέγχου του Ίππου του. Γνωστόν, άλλοτε το ρηθέν υπό του Kassai Lajos" "Practice, and practice, and practice...!".


     Παρά την απασχόλησή τους με την βασική διασύνδεση Ίππου και Ιππέως, την συραγώγηση, τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Ανδρέας μας, στο τέλος, εφίππευσαν και αυτοί ώστε να φύγουν από το Ιππευτήριο με μία μικρή "προίκα" μυικής μνήμης, διαφορετική για τον καθένα.


     Ο Δημήτρης μας πέρασε βαλβίδες με τα χέρια στην έκταση ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το "καθισμά" του.


     Έτσι, τον χαρήκαμε στον στίβο να βελτιώνει την "σχέση" του με τον Ίππο του, ενώ ο τελευταίος, πλέον, τον αποδέχεται ως λίαν ...καλοδεχούμενο!


     Το ίδιο ...καλοδεχούμενο ο Ίππος της Σχολής μας θεωρεί και τον Ανδρέα τον οποίο σήμερα υποβάλαμε στην εναρκτήρια διαδικασία της ασφαλούς αφιππεύσεως εν κινήσει με την διατήρηση των ηνιών ανά χείρας.




     Μακάρι κάθε εκπαιδευτική ημερίδα στο Ιππευτήριο να εμφανίζει τέτοια δυναμική προόδου για τους μαθητές του, δηλαδή, για όλους μας! Μακάρι...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.