Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


     Για μία Ιππική Σχολή, η εκπαίδευση μαθητών νεαρής ηλικίας και με ιδανικό σωματότυπο είναι κάτι πολύ ...καλοδεχούμενο, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι όταν αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μαθητές με σωματότυπο και ηλικία που απέχει των ιδανικών. Έτσι, στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε εκπαιδευόμενο ανεξαρτήτως σωματοτύπου και ηλικίας προκειμένου να τον καταστήσουμε κοινωνό της χαράς της Ιππικής και του Ίππου. Έτσι, τα σημερινά μαθήματαά μας ξεκίνησαν στο κυκλοτερές, σταθερά, με την συραγώγηση του Ίππου από τον Παντελή και την Νατάσα.


     Επειδή τον τελευταίο καιρό και οι δύο σημερινοί εκπαιδευόμενοι ιππεύουν επισαγμένο Ίππο, αυτή την φορά το πρόγραμμά τους  επεδίωκε την επαναφορά τους στην γυμνιππευτική ίππευση προς "αναθέρμανση" της σχετικής "μνήμης".


     Και το ασκησιολόγιο ήταν σχετικό, με την ιδιαιτερότητα για τον Παντελή να "επαναφέρει" τον επιβήτορα Sepp σε καλή ανταπόκριση έναντι των εντολών καλπασμού διότι με αυτό τον Ίππο σύντομα θα δώσει εξετάσεις. Ο Παντελής, λόγω της προχωρημένης εκπαιδεύσεώς του και της επιτυχούς ανταποκρίσεώς του σε αυτήν, πράγματι, μπορεί να δώσει εξετάσεις ιππεύοντας τον συγκεκριμένο και κάθε άλλο παρά "εύκολο" Ίππο.


     Και η αφίππευση του Παντελή σήμανε την ολοκλήρωση ενός πολύ θετικού μαθήματος για τον ίδιο, αφού κατάφερε να εκτελέσει πολλούς καλπασμούς με τον λατρευτό μας επιβήτορα.


     Ικανοποιητικότατη στην εκτέλεση του ασκησιολογίου της, σήμερα και η Νατάσα η οποία, άλλωστε, ουδέποτε υστέρησε στην εκτέλεση ο,τιδήποτε της ζητήθηκε στα, πέντε όλα κι όλα, μέχρι σήμερα μαθήματά της.


     Ιδανική και στο "κάθισμά" της όπως και στη στάση της κατά τους εκτενείς τροχασμούς που κατάφερε με τον δυνατό επιβήτορα, σε ολόκληρο το μάθημά της ήταν υπόδειγμα Αμαζόνας.


     Και όταν αφίππευσε ...δυναμικότατα, η Νατάσα είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη και έτοιμη να απολαύσει με τον δικό της τρόπο το Ιππευτήριο .


     Χαρούμενοι Άνθρωποι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", πηγαίοι και χαλαροί, διαμορφώνουν με τις ωραίες προσωπικότητές τους μιαν ιδανικήν ατμόσφαιρα κάθε φορά που βρισκόμαστε για να ασκηθούμε.


     Και πάντα το αποτέλεσμα είναι ένα χαμόγελο ευγενικών προθέσεων σε μια συνύπαρξη επιπέδου, πλάι στα αξιολάτρευτα αλογάκια μας.


     Και ...πάντοτε, με την συνέπεια προς μία εκπαίδευση που μας θέλει όλους να βελτιωνόμαστε στην Ιππική και στην Τοξοβολία συνεχώς, χωρίς καμία "έκπτωση"  από τα υψηλά "στάνταρντς" μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.