Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΚΙΝΑ


     Aσφυκτικές υποχρεώσεις του Σκηνοθέτη μας δεν του επέτρεψαν να παραμείνει  όλο αυτό το βράδυ μαζύ μας αλλά μόνον να φτάσει, να δώσει οδηγίες προς ναυτιλλομένους και να αποχωρήσει , αφήνοντας άθικτο, πίσω του, το ρόφημα που του είχε προετοιμάσει η Ζηνοβία.


     Παρά ταύτα, με ευγενή τοποτηρητή (γερμανιστί ...Gauleiter) την Ζηνοβία μας, οι αποψινές εργασίες διεξήχθησαν επιτυχέστατα και παρά την δικαιολογημένη απουσία του Παντελή μας ο οποίος "εισέπραξε" την εποχιακή του ίωση και στον οποίο ευχόμαστε "περαστικά"! 


     Με την τετράποδην οικοδέσποινα συνακόλουθο της ομηγύρεως κάτω από την γνώριμη κουβέρτα της μας θύμιζε την εποχιακή πτώση των θερμοκρασιών τούτες τις μέρες των ...νικολοβάρβαρων, ενώ το ίδιο ακριβώς μας θύμιζαν και δυο σκυλάκια που έμειναν μοναχά τους, λίγο πιο πέρα κάτω από ένα πάπλωμα, λόγω του ότι ο κηδεμόνας τους έπρεπε να παρευρεθεί στην αποψινή πρόβα ! 


     Ο Πρωτεσίλαος στάθηκε και  πάλι στο "ύψος" της προσελκυστικής αφηγηματικότητός του, με σαφή βελτίωση παραστατικότητος.


     Η Ζηνοβία ως ζωντανός ...Κεκίνας συγκαλύπτει διακριτικά, μεν, την χειμαρρώδη ιδιοσυστασία της, αλλά όπου, δε, την αποκαλύπτει τότε η "εικόνα" της γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική όπως και αποψινή ανάγνωσή της.


     Η παραστατικότητα του Γεωργίου παρολίγον να πυροδοτήσει πραγματικούς κεραυνούς και να ενεργοποιήσει ακουσίως τα φωτιστικά του χώρου μετά την παραστατικότατην απόδοση του ...κεραυνού επί επιφανείας Κεκίνα, πού οι παρόντες απολαύσαμε.


     Το επίμετρο της βραδυάς υπήρξε η ανάγνωση από την Ζηνοβία του εισαγωγικού κειμένου που η ίδια συνέγραψε για το βίντεο που θα γυρισθεί από τον Συνασκούμενο Γιάννη Καπρούλια και θα παρουσιάζει την Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων". Περιττός κάθε σχολιασμός της ποιότητος του κειμένου που  απολαύσαμε δια στόματος της συγγραφέως του.


     Στον επιτυχέστερο και αποτελεσματικότερο ..."αυτόματο πιλότο" η Ομάδα μας, λειτουργεί με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού ακόμη και εν τη απουσία του Σκηνοθέτη σε ένα μάθημα θεάτρου!


     Και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ...προσπεράσιμο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.