Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

VIRTUS IN ARDUIS


     Την παρούσα ανάρτησε ετιτλοφόρησε ο εκ των πρωταγωνιστών της σημερινής ημερίδος Γεώργιος διότι, πράγματι, η υπέρβαση των δυσκολιών απαιτεί γενναιότητα! Και η "δυσκολία" δεν επικεντρώνεται στην τόξευση, στην ίππευση, στην έφιππη υποκριτική, ή, στην Έφιππη Τοξοβολία, αλλά σε όλα αυτά μαζύ, όταν πρόκειται να τα διεξέλθεις το ίδιο απόγευμα με την προσοχή και την προσδοκία υψηλής ποιότητος κατά την υπηρέτησή τους σε έναν υπαίθριο χώρο ερχόμενος σε "αντιπαράθεση" με το φυσικό φως που τώρα τον χειμώνα κάθε άλλο μπορεί να σε περιμένει! Γι αυτό κι οι "Έλληνες Κένταυροι" αν δεν ήμασταν μια Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας ή μια Σχολή Ιππικού Θεάτρου, σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε μια μυρμηγκοφωλιά εργατικών εντόμων!


     Η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα των μαθητών του Ιππικού Θεάτρου ξεκίνησε με μία συνεπή προθέρμανση  για μία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας ως ...ορεκτικό, στο κυρίως πρόγραμμα.


     Δύο πολύ καλώς συντονισμένων, μεταξύ, τους εκπαιδευόμενοι, εξαιρετικοί, ήδη και ως στατικοί Τοξότες και ως έφιπποι Τοξότες, δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα χρειάζονταν ιδιαίτερη προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα ικανοποιητικό προπονητικό αποτέλεσμα.


     Και αυτοπειθαρχημένοι καθώς είναι, οι δύο Γεώργιοι, σ΄ αυτή την ημερίδα δεν παρέλειψαν ούτε το "ξεσκόνισμα" της Τοξοβολίας εξ Επαφής!


     Στο υπαίθριο Ιππευτήριο ο χώρος είναι ιδανικός από πλευράς τοξευτικών δυνατοτήτων αλλά και ασφαλείας, οπότε για τους δύο "Έλληνες Κενταύρους" η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της εισαγωγικής προσεγγίσεως ήταν δεδομένη.


     Και η κατάληξη αυτή, όπως αποτυπώνεται στον στόχο μόνον αισιοδοξία για το μέλλον και των δύο μας προσφέρει!


     Ξεκινώντας το μάθημα Ιππικού Θεάτρου σήμερα δώσαμε έμφαση στην εκφορά λόγου που να μπορεί να πλησιάσει την σκηνική πρόζα και όχι απλώς "θόρυβο δια του στόματος"!


     Οι φράσεις του σεναρίου ...εκστομίσθηκαν σε βάδην, τροχασμό αλλά και καλπασμό, με βαθμολόγηση της χροιάς 'πειστικότητός" τους αλλά και της οικονομίας της αναπνοής.


     Και σε αυτή την διαδικασία εκφοράς εφίππου σκηνικού λόγου απενοχοποιήσαμε ακόμη περισσότερο και την "στήριξη" επί των ηνιών ώστε να διευκολυνθεί η διαφραγματική αναπνοή με ό,τι αυτό σημαίνει.

\

     Και όταν έγινε βίωμα η φράση "Του στρατιώτη ο σύντροφος αν δεν είναι ο κίνδυνος δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος!", ξεκίνησε η Έφιππη Τοξοβολία όχι με "αθλητές" αλλά με ΜΑΧΗΤΕΣ, όπως κάθε πολεμική τέχνη πρέπει να έχει!


     φτιασίδωτες" στάσεις και χειρισμοί, καθ΄ όλες τις καλπαστικές τοξεύσεις και των δύο, έδειξαν ότι και οι δύο συγκεκριμένοι μαθητές της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου ενισχύουν στο υποσυνείδητό τους τον ρόλο του μαχόμενου εφίππου και όχι του απλού εφίππου χειριστή του Τόξου.


     Και όλο το "πλέγμα" που παρέχει η διδασκαλία του Ιππικού Θεάτρου αντανακλάται στην άνεση και την αρμονία των καλπαστικών τοξεύσεων των δύο Γεωργίων που αποτυπώνονται σε όλο το οπτικοακουστικό υλικό κάθε μαθήματος.


     Επιπλέον, δε, εν προκειμένω δεν διαπιστώνουμε απλώς την άνεση και την αρμονία των μαθητών μας αλλά και την πλήρη χαλάρωσή τους μέχρι σημείου να ...ορχούνται εφίππως, παρασύροντας και τον Ίππο σε χορευτικές προεκτάσεις της κινήσεώς του!


     Ακόμη μια ημέρα ομαδικής ευδαιμονίας στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων", ακόμη μια ημέρα ατομικής και ομαδικής προόδου, πραγματικό "θυμίαμα" στη μνήμη του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη και όσων μας γνέφουν να τους θυμόμαστε για να μας ...θυμίζουν το άνυσμα της περιπετειώδους πορείας μας μέσα στον χρόνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.