Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ


     H έντυπη "δεξαμενή σοφίας" που μας προσέφερε η ευγένεια του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορου Κασφίκη, το υπέροχο βιβλίο "Το Μονοπάτι του Πολεμιστή", ορθάνοιχτο στη καθημερινότητά μας, "φθέγγεται" φωτίζοντας λογισμούς.


     Τη φορά αυτή, μια παράγραφός του από το 14ο κεφάλαιο (Ο Πολεμιστής αγωνίζεται), τόσο επίκαιρη και καθοδηγητική που σε κάνει τόσο ευγνώμονα και προς τον συγγραφέα όσο και προς τον δωρητή, να σου υπενθυμίζει την αποφυγή της οργής κατά την μάχη, διατηρώντας σε στη ζενική νηφαλιότητα της συγκρούσεως! 


     Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο, αυτή η αρχαία προτροπή για την διατήρηση της απαθείας στη μάχη, συνάδει με τις πλέον σύγχρονες "επιστημονικές" παρατηρήσεις οι οποίες "υφέρπουν" στις μοντέρνες ψυχιατρικές προσεγγίσεις οι οποίες ταλανίζουν τις παραπαίουσες, σημερινές, κοινωνίες!


     Μέγα δίδαγμα η αποστασιοποίηση από κάθε οργή, ακόμη και στις πιο ...οργίλες "στιγμές", για την νικηφόρα διαχείριση κάθε μάχης! Κι αυτό υποδεικνύουμε στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", σε όλα τα Μέλη μας τα οποία σεβόμαστε και αγαπάμε όχι ως δικούς μας "μαθητές", οι ίδιοι μη όντες "Διδάσκαλοι",  αλλά ως συμμαθητές μιας κοινής και αρχέγονης διδασκαλίας της ίδιας της Φύσεως η οποία είναι ο "Ιδρυτής" των πάντων και, βεβαίως, όλων των αγελών Πολεμιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.