Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟ 
ΜΕ ΥΦΑΣΜΑΤΑ


     Ένας Ίππος αξιώσεων, ένας Ίππος που προορίζεται για Ιππηλάσιο και Ιππικό Θέατρο δεν μπορεί παρά να εκπαιδευθεί και για σημαιοφορία όπως επίσης και για ένδυση με φορεσιές και υφασμάτινα παρελκόμενα, όπως επίσης και αργότερα με πανοπλίες. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινήσαμε να εκπαιδεύουμε τον ταλαντούχο μας Ίππο στη σημαιοφορία και στην ένδυση με υφάσματα εξοικειώνοντάς τον με αυτά τα τελευταία.


     Το αντικείμενο της εξοικειώσεως δεν συνδέεται μόνον με την ύλη και την αφή των υφασμάτων αλλά και τον κυματισμό τους και τον εξ αυτού προκαλούμενο θόρυβο και ό,τι άλλο σχετικά με τα υφάσματα μπορεί να ξαφνιάσει τον ίππο.


     Με την βοήθεια της έμπειρης Αμαζόνος Αγνής, η ομάδα των "εμψυχωτών" ...ακροβολίστηκε για να ξεκινήσει η εξοικείωση.


     Οι δύο Γεώργιοι, αρχικά, κράτησαν μια μεγάλη απόσταση από τον Ίππο κραδαίνοντας από εκεί δυό υφάσματα που κράταγαν σε εγρήγορση την περιφερειακή όραση του Ίππου ο οποίος, όμως, παρέμενε ήρεμος λόγω αυτής της αποστάσεως.


     Μετά από ικανή ώρα και αφού ο Ίππος συνέχιζε να παραμένει ήρεμος αποδεχόμενος την εξ αποστάσεως κίνηση των υφασμάτων, ο άλλος εμψυχωτής ανέλαβε να στροβιλίσει τα υφάσματα εμπρός από τον Ίππο ενώ ο τελευταίος τον ακολουθούσε σε ελάχιστη απόσταση πίσω του χειριζόμενος από την Αγνή.


     Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε για αρκετήν ώρα με συνεχή στροβιλισμό των δύο υφασμάτων και με την αλλαγή πολλών κατευθύνσεων, ενώ ο Ίππος παρέμενε ήρεμος.


     Κάπου εκεί ήρθε και η στιγμή που ο Ίππος θα έδειχνε εάν είχε αποδεχθεί τα πανιά και πάνω στο πρόσωπό του, όταν λίγη ώρα νωρίτερα, μέσα στον Σταύλο οπισθοχώρησε ενοχλημένος ακόμη και στη θέα του από μακριά...


     Ναι, τα υφάσματα τώρα έστεκαν πάνω στο πρόσωπο του Ίππου ενώ ο άνεμος τα κινούσε χωρίς ο Ίππος να δείχνει κανένα φόβο ή ανησυχία. Κι αυτό δεν σήμανε, απλώς, την πρώτη, αρχική, φάση εξοικειώσεως του Ίππου με τα υφάσματα αλλά και την αποενοχοποίηση ενός μεγάλου μέρους εξωτερικών ενοχλημάτων που θα μπορούσαν να θέσουν την ίππευσή του εκτός προσδοκιών ασφαλείας. Και κάπου στο τέλος αυτής της εξοικειωτικής διαδικασίας, δώσαμε στον Ίππο μας και μία πρώτη "γεύση"  για την προετοιμαζόμενη ένδυσή του με επικαλυπτικά φορέματα για να εισπράξουμε κι εδώ την ...συναίνεσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.