Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΣΠΑΘΑΣΚΙΑ  ΕΔΑΦΟΥΣ


     Δράση εννέα, μόλις, δευτερολέπτων και ολοκλήρωση με ένα μικρό ξεγέλασμα, από την σημερινή εξάσκηση στην Σπαθασκία εδάφους υπό την διεύθυνση του Πρωτεσίλαου - Σπυρίδωνος Νικόλη, Υπαρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον που φιλοξενεί κατά τον φυσικότερο τρόπο κάθε μαχητική δραστηριότητα και ευνοεί την οξυγόνωση κάθε ασκουμένου, τα μαθήματα Σπαθασκίας της Σχολής μας συνεπικουρούν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων εφίππων μαχητικών χαρακτήρων.


     Κάθε Σάββατο, αμέσως μετά την τακτική ομαδική Προπόνηση της Ομάδος μας στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, ακολουθεί η άσκηση στην Σπαθασκία εδάφους που προετοιμάζει τα Μέλη μας για την έφιππη, πλέον, χρήση της Σπάθης.


     Και, ασχέτως, εάν στα μαθήματα της Σπαθασκίας εδάφους δεν χρησιμοποιείται η Σπάθη που σχεδιάσθηκε για έφιππη χρήση στο Ιππευτήριο, οι Συνασκούμενοι εισάγονται στο πνεύμα των "κοψιμάτων", στην σπαθιστική ετοιμότητα και στην ταχύτητα αντιδράσεως χρησιμοποιώντας ξίφη ακόμη και δύο χειρών, πάντοτε ως μία δωρεάν προσφορά του ευγενούς Υπαρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.