Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΜΙΚΡΟΝ ΜΕΝ, "ΒΗΜΑ" ΔΕ...


     Σοβαρότατος παράγοντας η ψυχολογία του ατόμου κατά την καθημερινότητά του και κυρίως για το ποσοστό επιτυχίας των προσπαθειών του.


     Δεν χρειάζεται και πολύ τεκμηρίωση για την "αλήθεια" αυτής της ψυχολογικής παραμέτρου η οποία ισχύει, ασφαλώς και στην Ιππασία. 


     Και πολλοί οι τρόποι της ρυθμίσεώς της ιδίως, όταν τα μαθήματα είναι ...taylor made, εξατομικευμένα και ποτέ ομαδικά, επί τη βάσει της ερμηνείας των ψιθύρων του ...Ίππου. Διότι δεν υπάρχουν δίποδοι "ψιθυριστές" αλλά τετράποδα ψιθυρίζοντα και μάλιστα εν ...σοφία!


     Γι' αυτό και σήμερα κουβαλήσαμε πολλά ...προικιά, διότι είχαμε να "ρεκτιφιάρουμε" την ψυχολογία και του Ίππου και του Ιππέως.


     Αν και δεν έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι από το σημερινό αποτέλεσμα, εν τούτοις, δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι κάναμε ένα ουσιώδες θετικό βήμα. Άλλωστε, δεν είναι όλες οι μέρες το ίδιο γόνιμες για όλους...


     Έτσι και ο Ίππος κατάφερε να δεχθεί το Whipcracking με το οποίο συχνά παίζει ο παππούς εξασκούμενος να το χργησιμοποιήσει στο πισινό ...δήθεν "προπονητών"!


     Επίσης, ο Ίππος δέχθηκε και το ύφασμα στο πρόσωπο και στα μάτια με το οποίο τον αιφνιδίασε ο Παντελής μας.


     Πολύ επιφυλακτικός ο Ίππος συμπεριφέρθηκε στο "πλαστικό" που είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι περισσότεροι Ίπποι το θεωρούν ...σκιάχτρο, όμως είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα το δεχθεί και αυτό.


     Τέλος ο Ιππέας συνειδητοποίησε κάποιες αδυναμίες του οι οποίες, όμως δεν τον εμπόδισαν να στείλει μακριά ένα ειδικό βέλος μεγάλου βάρους που, επίτηδες προτιμήθηκε στη σημερινή Προπόνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.