Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ 
ΤΩΝ 
ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ


     Αξιοποιώντας την αθλητικότητα των δύο νεαρών μαθητριών μας και προκαλώντας "στιγμές" αναδείξεως του νεανικού δυναμισμού τους μέ έμφαση στην ενδυνάμωση της αφοβίας τους, διεξήχθησαν χθες και τα μαθήματα της Σχολής μας.


     Παιδιά του "θρανίου" αλλά χωρίς κανένα έλλειμμα θάρρους και "ψυχής", τα δύο κορίτσια στάθηκαν επάνω στη ράχη του βαρβάτου μας με πραγματική τόλμη που είναι λάθος να την πιστώνει κανείς μόνο σε άντρες.


     Και όπως ο στόχος μας είναι να μην διακρίνουμε στην Ομάδα μας "παιδιά" και "μεγάλους", "άντρες" ή "γυναίκες" τα χθεσινά μας μαθήματα σε δύο ανήλικες μαθήτριες ήσαν πραγματική συμβολή στην παιδαγωγική "θέασή" μας.


     Η δική μας χαρά και μεγάλη ανταμοιβή ήταν να παρατηρήσουμε και πάλι τα παιδιά μας να απολαμβάνουν την επαφή τους με το σταυλικό περιβάλλον και τον Ίππο, "στρογγυλεύοντας" την σχέση τους με την ίδια την Φύση, "φάρμακο" απαραίτητο για τους ανθρώπους των συγχρόνων πόλεων που μεγαλώνουμε στη "ζαρντινιέρα" των τσιμεντουπόλεων. 


     Η αναπληρώτρια Αρχηγός Ομάδος που τα διεκπεραίωσε είναι και πάλι άξια συγχαρητηρίων για την προσοχή της στην ασφάλεια των μαθητών μας, αλλά και για την τήρηση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος ώστε στο τέλος κάθε μαθήματος ο εκπαιδευόμενος να μην έχει αναπτύξει, απλώς, την ιππική δεξιότητά του αλλά και την δύναμη της ψυχής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.