Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ 
"ΝΑΙ" 
ΣΤΗΝ ΙΠΠΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ


     Η Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" και Εκπαιδεύτρια υπό επίβλεψη Χρυσή Ηλιάδη, μπορεί προσφάτως να διαπιστεύθηκε ως Εφιπποτοξότρια αλλά η εκπαίδευσή της για την συμμετοχή της σε διεθνείς αγώνες ήδη ξεκίνησε στη μυητική της φάση.


     Μπορεί την κυρίως εκπαίδευση των προοριζομένων για αγώνες να την επωμίζεται πάντοτε ο εμπειρότατος Εκπαιδευτής μας Αρπάλυκος, ωστόσο μία πρώτη προετοιμασία γι αυτή την εξειδίκευση γίνεται αμέσως μετά την διαπίστευση κάθε Εφιπποτοξότη και Εφιπποτοξότριας.


     Σήμερα, λοιπόν, η αγαπημένη μας Χρυσή ξεκίνησε να μονιμοποιεί στις Προπονήσεις της την χρήση αναβολέων και να ακολουθεί ένα πρόγραμμα το οποίο, μέσω της επαναλήψεως ενός βασικού ασκησιολογίου, θα την προετοιμάσει ώστε σε λίγο να παραδοθεί στα ικανότατα "χέρια" του Αρπάλυκου.


     Βεβαίως, το σημερινό ασκησιολόγιο δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με προσαρμοσμένες διατάσεις οι οποίες προετοιμάζουν τον Ιππέα στα ...δυσκολότερα!


     Κι απ΄ό,τι φάνηκε, η φυσική κατάσταση της Χρυσής μας είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε δεν τη δυσκόλεψε καθόλου να εκτελέσει το προθερμαντικό της πρόγραμμα με ακρίβεια και άνεση!


     Μετά, λοιπόν, τις τυποποιημένες διατατικές της ασκήσεις, η Χρυσή μας, άρχισε να διδάσκει τον Ίππο της τις επιθυμητές ταχύτητες κινήσεως στα επιθυμητά μήκη του δικού μας Ιππευτηρίου που η ίδια, με την, σχεδόν, καθημερινή της εργασία, "χάραξε" με τις οπλές του Ίππου της, επάνω σε ένα φυσικό έδαφος που κάποτε ήταν πνιγμένο από χαμηλή βλάστηση!


     Και γίνεται αντιληπτό πόσοι έπαινοι αξίζουν σε μία Αρχηγό όταν η επίμοχθη εργασία της ακολουθείται από ένα τέτοιο τεκμήριο...


     Σήμερα, λοιπόν, η Χρυσή μας κατάφερε να αγγίξει την εισαγωγική "πύλη" ενός πρωτολείου, όπως μία πρώτη "εκδοχή" της ιππεύσεως εν ισορροπία, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, ας ετοιμάζεται, δε, ο αγαπημένος μας Αρπάλυκος να την αναλάβει σε λίγο!


     Σήμερα, όμως, η Χρυσή μας δεν εκπαιδεύθηκε, μόνον, η ίδια αλλά εκπαίδευσε και την νεαρή μαθήτριά της Κατερίνα η οποία ολοκλήρωσε το δεύτερο, μόλις, μάθημά της σε πλήρη αρμονία με τον λατρευτό μας επιβήτορα Sepp ο οποίος, με την σειρά του έδειξε ιδιαίτερην αδυναμία στην Κατερίνα με τα χαριτωμένα καμώματά του.


     Η Χρυσή, συνετή ως Εκπαιδεύτρια, πολύ σοφά επέμεινε να "καθίσει" βαθύτερα και ασφαλέστερα τη μαθήτριά της, λόγος για τον οποίο προτίμησε και πάλι μάθημα συραγωγήσεως που έφθασε όμως στο επίπεδο του τροχασμού με ένα χέρι! 


     Πειθαρχημένος χαρακτήρας η νεαρή μαθήτρια και με εύκαμπτο, παιδικό σώμα, υπήρξε υπόδειγμα εκτελέσεως του βασικού ασκησιολογίου εμβαθύνσεως "καθίσματος" επί του συραγωγέως, από την πρώτη στιγμή.


     Η μεθοδικότητα της διαδοχής των ασκήσεων ήταν η προβλεπόμενη και αυτό αναδεικνύει την Χρυσή σε μία, μέλλουσα, άριστην Εκπαιδεύτρια δοθέντος ότι, ήδη, από τριών μηνών εκπαιδεύει με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια μαθητές διαφόρων ηλικιών πάντοτε με ασφάλεια και καταληκτική πρόοδο.


     Έτσι κι αυτή τη φορά το μάθημα της Κατερίνας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "ιδανικό" με την μαθήτρια καλά "καθισμένη" στη ράχη του Ίππου αλλά και τον Ίππο πανευτυχή μαζύ της.


     Όσοι παρακολουθήσαμε το μάθημα αυτό δε παραλείψαμε να συγχαρούμε και τους τρεις, Ίππο, Εκπαιδεύτρια και εκπαιδευόμενη για την θετικότατη "χημεία" που ανέπτυξαν καταλήγοντας σε ένα άριστο αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.