Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΕΙΟ 


     Συνοδεύοντας έναν αλκοολικό στο κρασοπουλειό και προσπαθώντας να τον αποτρέψεις από το να υποκύψει στο πάθος του επιδιώκοντας και να συνεργασθείς σοβαρά μαζύ του, κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα των τριών  εκπαιδευομένων μας εκ των οποίων οι δύο αρχάριοι.


     Βάζοντας έναν δυνατό "βαρβάτο" σε μια κατάφυτη έκταση, με το ελκυστικό χόρτο να φτάνει σε κάποια σημεία ως το ...στόμα του, καθένας θα έχανε το κουράγιο του να πείσει τον Ίππο να μην υποκύψει στο βόσκημα αδιαφορώντας για κάθε εντολή εργασίας.


     Κι όμως! Οι τρεις "Έλληνες Κένταυροι" κάθε άλλο παρά αποθαρρύνθηκαν και όχι μόνον υπέβαλαν στο "βαρβάτο" την αυτοπειθαρχία, όσο βασανιστική κι αν ήταν, αλλά και κατάφεραν να τον κάνουν συνεργάσιμο σε μάλλον ταχύτατο χρόνο.


     Έτσι και οι τρείς μαθητές ολοκλήρωσαν ο καθένας το ασκησιολόγθιο του επιπέδου του, ρυταγωγώντας, βαδίζοντας, τροχάζοντας αλλά και καλπάζοντας με ένα "βαρβάτο" που έδινε την εντύπωση αλκοολικού σε ...μπαρ που έχει μπροστά του κάμποσα πολύχρωμα ..."σφηνάκια"  αλλά ...κρατώντας χαρακτήρα και αποφεύγοντας να "βρέξει τη γλώσσα του"!


     Στο μάθημα αυτό διασκεδάσαμε με τις αντιδράσεις Ίππου και εκπαιδευομένων με τον πρώτο να ψάχνει ευκαιρία να υποκύψει στη βουλιμία του και τους δεύτερους να καραδοκούν μη τυχόν και τους ξεγελάσει.


     Παιγνίδι πανέμορφο, συναρπαστικό και κυρίως διδακτικό όπως μόνο στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" μπορεί να συμβαίνει.


     Κι ανάμεσα σε όλα τούτα να χαίρεσαι και τη Χρυσούλα να διδάσκει τον Γεώργιο!


     Τελικώς, άξιος συγχαρητηρίων και ο Sepp αλλά και η φοραδούλα μας η οποία, ως κυρία, συμπεριφέρθηκε πολύ πιο κόσμια από τον αχαλίνωτο "βαρβάτο" ο οποίος, είναι αλήθεια, έχει σαν αρχή του: "Υπόκυψε το συντομότερο στα πάθη σου για να δεις να απαλλάσσεσαι από αυτά!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.