Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

 AN O ΞΕΝΟΦΩΝ...


     Αν ο Ξενοφών, όταν συνέγραφε το "Περί Ιππικής" του, είχε κάποιαν εικόνα κατά νου, τότε αυτή η εικόνα σίγουρα θα ήταν η παρακάτω...



     ...Έναν καλπάζοντα Ίππο σε  φυσική συσπείρωση και μία Αμαζόνα σε απόλυτην ισορροπία να τον διευθύνει με χαλαρές ηνίες σε ένα "αυθεντικό", γήινο, τοπίο γεμάτο αιωνόβια 'λιόδεντρα!


     Αν ο Ξενοφών, όταν συνέγραφε τον "Ιππαρχικό" του, εμπνέονταν από κάποια σκηνή, τότε σίγουρα θα είχε κατά νου την αναπληρώτρια Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων" Χρυσούλα Ηλιάδη, να  δ ι α λ ο γ ί ζ ε τ α ι  και όχι απλώς να ιππεύει, χειριζόμενη έναν ευτυχή και πειθήνιο Ίππο σε ένα από τα πιο "ελληνικά" τοπία του λεκανοπεδίου μας...


     Μετά από δεκατρία συνεχή χρόνια λειτουργίας της Σχολής μας, καθημερινώς επιβεβαιώνουμε την ορθότητα του συστήματος της Φυσικής Ιππικής την οποία εξ ιδρύσεως ακολουθούμε αλλά και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών επιλογών μας! Και μέσα σ΄ όλα τούτα, η προτίμησή μας στην ιππικήν εκπαίδευση επί  φ υ σ ι κ ο ύ  εδάφους και όχι μέσα σε ανθρωποκατασκεύαστα Ιππευτήρια! Δηλαδή, στο φυσικό "λίκνο" για το οποίο προορίζεται ο Ίππος και, εξ αυτού και η Ιππική, εκεί όπου συναντάται η ειρήνη και ο πόλεμος, αυτά που στηρίχθηκαν στη πλάτη του Ίππου και πάνω σ΄ αυτή κινούνται από αρχαιοτάτων χρόνων ... 



     Γι αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την εφιπποτοξοτική μας δραστηριότητα εκτός των περιοριστικών ορίων ενός Ιππευτηρίου και των ανθρωποκατασκεύαστων υποδομών ενός ιππικού κέντρου, αφήνοντας και πάλι, πίσω μας, τις εγκαταστάσεις "κλειστών και ανοικτών" Ιππευτηρίων κατευθυνόμενοι προς τις φυσικές διαδρομές που προχθές είχαμε ανακαλύψει ψάχνοντας επιτούτου στη "γειτονιά"  του Ομίλου μας.



     Έτσι, επιπροσθέτοντας και την εξωτερική περιίππευση ως μέρος της καθημερινής διδασκαλίας και ασκήσεως μέχρι να φτάσουμε σε κάποιον από τους προεπιλεγμένους φυσικούς χώρους διεξαγωγής της Έφιππης Τοξοβολίας, απολαμβάνουμε και της εμπειρίας ενός ακόμη τομέως ιππεύσεως αλλά και της χαλαρώσεως που παρέχει η επαφή με τον συγκεκριμένο τομέα.



     Στον τελικό "προορισμό" της πανέμορφης Κοιλάδος με τα 'λιόδεντρα, η υποβλητικότητα του χώρου  συνεισφέρει στην αυτοσυγκέντρωση και στην εσωτερική γαλήνη Ίππου και Ιππέως, όσο κανένας χώρος Ιππευτηρίου!


    Aν η Χρυσούλα έδινε σήμερα εξετάσεις το παράδοξο του 101% της επιτυχίας της το είχε εξασφαλισμένο! Και σε αυτό την βοήθησε όχι μόνο η άριστη "φόρμα" της στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά και ο φυσικός χώρος μέσα στον οποίο, σήμερα, κάλπασε και τόξευσε.


     Ιδανικά "δεδιδαγμένος" ο Ίππος της και σε ένα ιδανικό, φυσικό, περιβάλλον, οι καλπασμοί και οι ακριβείς τοξεύσεις της όχι μόνο επί σημείου στόχου αλλά και σε συγκεκριμένο, προκαθορισμένο, σημείο της καλπαστικής διαδρομής, κατέληξαν να "γράψουν" και πάλι, τον ωραιότερο και αρμονικότερο "επίλογο" μιας εκπαιδευτικής ημερίδος!
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.