Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

TOΞΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ...ΤΡΟΠΙΚΑ


     Πολλά μπορεί να αποκαλύψει το οπτικοακουστικό υλικό μιας Προπονήσεως αλλά είναι και αρκετά που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά μέσα από αυτό. Ένα από αυτά είναι και το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα της Γραμμής Βολής και παίζει έναν τεράστιο ρόλο στις αποδόσεις των ασκουμένων.


     ια ξαφνική μπόρα έδωσε την θέση της σε πάνω από 85% υγρασία με αποτέλεσμα να προπονούμαστε σε τροπικό κλήμα με ζέστη 38 βαθμών αισθητή και να κολλάνε τα πάντα (ρουχισμός) και να γλιστράνε τα πάντα (εξοπλισμός) παρ' όλα αυτά το διασκεδάσαμε αφάνταστα αφού  εισάγαμε και μια νέα άσκηση πολύ πολύ διασκεδαστική η οποία μας δημιούργησε αισθήματα παλιμπαιδισμού." σημειώνει στην Αναφορά του ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και, ξαφνικά, θέτει ένα τεράστιο ζήτημα προπονητικών συνθηκών.


     Η κλιματική αλλαγή για την οποία τόσος λόγος γίνεται, αίφνης, την βλέπουμε να επηρεάζει ακόμη και την τοξευτική δραστηριότητά μας με την υπέλιξη ενός, άλλοτε, "ευκράτου και υγιεινού" κλίματος σε ...τροπικό και μάλιστα σε έναν τόπο όπως η Κέρκυρα η οποία κάποτε για το κλίμα της εκτιμήθηκε από την αυτοκράτειρα Σίσυ, μόλις, στα τέλη του 19ου αιώνος.


     Στην τελευταία Προπόνησή τους οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοί μας δείχνουν να προσαρμόζονται σε ένα φυσικό πεδίο που δεν παρέχει τις δυνατότητες του ελεγχόμενου κλειστού χώρου με έντονες κινητικές και γεωμετρημένες ασκήσεις αλλά αναδεικνύει εάν ασκησιολόγιο ρεαλιστικής μάχης.


     Σε κάθε περίπτωση, όμως και στον καινούργιο τους χώρο οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" αναδεικνύονται το ίδιο σε μια Οικογένεια δυναμικών μαχητών τους οποίους, το φυσικό περιβάλλον, χαλαρώνει και βοηθά να αυτοσυγκεντρώνονται αισθανόμενοι τα οφέλη της Τοξοβολίας εξίσου έντονα όπως και στη προηγούμενη, πανέμορφη, "αυλή" όπου τους είχαμε συνηθίσει.


     Στη τελευταία αναφορά του, ο επικεφαλής του Παραρτήματος Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, παραλλήλως, διασώστης του "Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού" μας ενημερώνει για την βούληση του Παραρτήματος ώστε τα Μέλη του να συνεισφέρουν σε μία "Τράπεζα Αίματος" εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", εθελοντής αιμοδότης από νεαρής ηλικίας και μέχρι προ τινος όταν συνεπλήρωσε το όριο ηλικίας, αισθάνεται υπερήφανος για την ευγενή πρωτοβουλία των Κερκυραίων Συνασκουμένων μας, ευχόμενος να την υλοποιήσουν το ταχύτερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.