Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ENA "TIP" ΓΙΑ ..."ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!"


     Ένα από τα ωραιότερα "καληνυχτίσματα" για κάθε Τοξότη μπορεί να είναι η ακόλουθη άσκηση που συνιστάται ως ένα μικρό "tip" ...επιλόγου της ημέρας που πέρασε. Η άσκηση αυτή είναι διαλογιστική και ωφέλιμη από πολλές πλευρές για τον Τοξότη εξασκώντας το ένστικτο αλλά και την όρασή του.


     Χρησιμοποιείστε δύο κυλινδρικά τσίγκινα δοχεία (κονσέρβες ή άλλο) διαμέτρου οκτώ εκατοστομέτρων και στερεώστε τα πυθμένα με πυθμένα με τη βοήθεια σελοτέιπ. 


     Τοποθετείστε τα συνδεδεμένα με το άνοιγμα του ενός προς το μέρος σας και οριζόντια στο ύψος της τοξεύσεώς σας και σε απόσταση 10 μέτρων αφήνοντας όσο το δυνατόν ελάχιστο φωτισμό να φωτίζει μέσα στη νύχτα τον στόχο. 


     Αργά, όσο πιο αργά μπορείτε, προσπαθήστε να καρφώσετε, διαδοχικά, στο εσωτερικό τους τρία αλουμινένια και όχι ξύλινα βέλη. Αν αποτύχετε σε κάποιο βέλος ΜΗ συνεχίσετε διότι δεν έχει νόημα.  


     Επαναλάβετε την επόμενη νύχτα μέχρι να καταφέρετε την ίδια νύχτα να καρφώστε διαδοχικά και τα τρία βέλη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να στερεωθούν καρφωμένα όχι μόνο στο πρώτο πυθμένα αλλά και στους δύο ταυτοχρόνως, κάτι που για να το καταφέρετε θα πρέπει να ανοίξετε καλά τη χορδή του Τόξου. 


     Στις φωτογραφίες αυτής της αναρτήσεως το ένα σκεύος είναι ένα θερμός από το οποίο έχει αφαιρεθεί η εσωτερική γυάλινη μόνωση και χρησιμοποιήθηκε διότι έχει ακόμη χονδρύτερο μεταλλικό σώμα κάτι που απαιτεί καλύτερο άνοιγμα χορδής. όσο περνά ο καιρός αυξήστε το πάχος του μετάλλου των πυθμένων αλλά και μειώστε τον χρόνο επιτυχούς εγκαθιδρύσεως των τριών βελών στον στόχο, αυξάνοντας και τον αριθμό των βελών. Προσοχή, όμως, μην παραβιάζετε τις ώρες κοινής ησυχίας, διότι τα "λυτρωτικά" κροταλίσματα" που σημαίνουν την επιτυχία των βολών σας είναι εκκωφαντικά Αυτό θα είναι πρόοδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.