Τρίτη 28 Αυγούστου 2018


 ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ


    Στη Σχολή ενός μη κερδοσκοπικού Οργανισμού όπως οι «Έλληνες Κένταυροι»  η καλύτερη «πληρωμή» ενός Εκπαιδευτή είναι η απόλαυση της σταθερής και συνεχούς προόδου των μαθητών του.


     Αυτό συμβαίνει στη Σχολή μας όπου και σήμερα παρατηρήσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση μία μαθήτρια να καλπάζει ολοταχώς προς τις εξετάσεις της, εκπαιδεύοντας τον εαυτό της, τον Ίππο της ο οποίος προετοιμάζεται για την Έφιππη Τοξοβολία, αλλά και να βοηθά δυο ακόμη Συνασκουμένους να προχωρήσουν στην Ιππική, χωρίς η ίδια να αιτιάται ούτε κόπωση, ούτε χρόνο παρά το ότι είναι, ταυτοχρόνως και μητέρα εργαζόμενη σε δύο εργασίες. Και το όνομα αυτής «Χρυσούλα» γνωστή ούσα από την καθημερινή συμμετοχή της σε όλες τις δράσεις της Ομάδος.


     Σήμερα η Χρυσούλα έχοντας καταφέρει να βραχύνει τον μέχρι τώρα εκτεταμένο καλπασμό της φοράδας της, σήμερα μπήκε στη τροχιά των καλπαστικών προσομοιώσεων, όντας στο κατώφλι της Έφιππης Τοξοβολίας με την νεοείσακτη φοράδα.


     Και όχι μόνον η Χρυσούλα εξετέλεσε το σημερινό της πρόγραμμα άψογα αλλά και το εξετέλεσε εν μέσω πολλών Ίππων οι οποίοι παρέτρεχαν στο στίβο χωρίς αυτό να δυσκολέψει διόλου την Αμαζόνα μας η οποία διατήρησε την αυτοσυγκέντρωσή της.


     Σήμερα στο Ιππευτήριο ανέκαμψαν και ο Παντελής με την Θεοδώρα, δυο αγαπημένοι Συνασκούμενοι απ΄ τα παλιά οι οποίοι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απουσίασαν από τις δράσεις της Ομάδος αρκετά.


     Και τους δύο τους ανέλαβε μαζύ με τον μοναδικό τετράποδο Sepp η Χρυσούλα "ξανατοποθετώντας" τους βαθιά στη ράχη του Ίππου και ξαναθυμίζοντάς τους την γοητεία του Τόξου ...


     Ο Παντελής παρά την ..."αποστασία" του, κατάφερε να ξαναβρεί το καλό του κάθισμα και να τοξεύσει με άνεση σε ένα "προοίμιο" επανασυγκολλήσεώς του με το ωραίο ιππικό παρελθόν που έχει πίσω του.


     Η Θεοδώρα, όμως, ήταν η έκπληξη διότι εκείνη είχε πολύ περισσότερο από τον Παντελή να ξανανοιώσει τη "θαλπωρή" της ράχης του Ίππου, αλλά και αυτή τα κατάφερε μια χαρά.


     Με την Χρυσούλα "στο τιμόνι" η Θεοδώρα κατάφερε και να καθίσει αρκετά καλά και να τοξεύσει επί αρκετή ώρα.


     Για την Χρυσούλα όμως η ..."δουλειά" δεν είχε τελειώσει με το τέλος και τους τελευταίου μαθήματος. Πήρε ευλαβικά τον Sepp και του προσέφερε ένα ανακουφιστικό λουτρό διότι, η τελική χαρά και ανακούφιση του Ίππου, παρά την όποια κούραση του Ιππαγωγού είναι για τον τελευταίο η βαθύτερη ικανοποίηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.