Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ
ΕΝ ΠΛΗΡΗ ...ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


     Μπορεί το αυγουστιάτικο θερμόμετρο να προσπαθεί να μας πείσει ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και να στέλνει τη μάζα στις παραλίες για μαζική ουροκολύμβηση, όμως, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" επιλέγει σταθερά το Ιππευτήριο όπου ο ιδρώτας είναι χαρά και πιάνει ...τόπο! Έτσι, σ' αυτή την προπονητική ημερίδα καταφέραμε το μεν πρωί να είμαστε με δύο αγόρια δίποδα κι ένα τετράποδο και το απόγευμα με δύο κορίτσια δίποδα και μία ...τετράποδη.


     Ο Γεώργιος επαλήθευσε τον κανόνα ότι οι αρχάριοι θα πρέπει να  διατηρούν πυκνά τα μαθήματά τους διότι τα "χάσματα" δεν ευνοούν την πρόοδο, τουλάχιστον στην αρχική φάση ενός εκπαιδευόμενου Ιππέως. Η μικρή του "απόδραση" από το Ιππευτήριο έδειξε τις συνέπειές της, ευτυχώς όμως για τον Γεώργιο, λόγω του λίαν αυτοσυγκεντρωτικού του χαρακτήραος, αυτές οι συνέπειες αντισταθμίστηκαν. 


     Έτσι στο τέλος του μαθήματος ξαναείδαμε τον "γνωστό" μας Γεώργιο με το καλό του κάθισμα και την αποτελεσματική διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να "πάμε παρακάτω" στα επόμενα μαθήματα.


     Η λίαν "ιδιαίτερη" και δυσκολότατη "περίπτωση" που ακούει στο όνομα "Χρυσούλα" εισέβαλε ώσπερ ...ταύρος εν υαλοπωλείω, με ένα τεράστιο χαμόγελο αυτοπεποιθήσεως εταιρικού ...στελέχους που μόλις έλαβε διευθυντική προαγωγή και προετοίμασε εν ριπή οφθαλμού την φοράδα των απογευματινών μαθημάτων που ήσαν "δομημένα" σε αλληλοδιδακτική διάδραση: η Ελένη θα δίδασκε τη Χρυσούλα και η Χρυσούλα την Ελένη.


     Τα δύο κορίτσια μας με την ομόφυλη τετράποδη στο επίκεντρο της δράσεώς τους εξ αρχής έδειξαν μία καταπληκτική "χημεία" όχι άγνωστη στην Ομάδα μας αλλά πάντα καλοδεχούμενη και η Ελένη έδωσε αμέσως "ώθηση" στη Χρυσούλα.


     Αυτός ο θηλυκός "ελβετικός σουγιάς", η Χρυσούλα, με την εξαιρετική της, σημερινή, διάθεση που της έδινε τόόόση αυτοπεποίθηση ήταν εξ αρχής -επιεικώς- τέλεια!


     Υπό την προσεκτική διδασκαλία της Ελένης, η Χρυσούλα εξετέλεσε ένα άριστο ανακουφιστικό τροχασμό και προετοιμάστηκε άψογα και με ασφάλεια για τα όσα ακολούθησαν. Και ποιά ήσαν αυτά;


     Τοξοφορία και προσομοιώσεις ήταν η συνέχεια για την Χρυσούλα. Σήμερα, έχοντας βελτιώσει τη βαθύτητα του καθίσματός της με "βύθιση" των πτερνών, η "εικόνα" της ήταν "χάρμα ιδέσθαι". 


     Ανοικτοί καλπασμοί ...υψηλότατων ταχυτήτων κατόπιν, με ακρίβεια εντολών και έμφαση στο 'σωστό πόδι" εξόδου. Και πάλι άψογη σε όλες τις εξόδους της.


     Και, τέλος, τοξοφορία εν καλπασμώ υψηλής ταχύτητος, αυτό που λέμε "αγωνιστικούς ρυθμούς", χωρίς να "χαλάσει" τίποτε από το "κάθισμα" ή την ακρίβεια χειρισμών και εντολών.


     Κι εδώ οι όροι αντεστράφησαν και η Χρυσούλα ανέλαβε ως Εκπαιδεύτρια της Ελένης με την ίδια προσοχή και προσήλωση στην πρόοδο της "μαθήτριάς" της.


     To ίδιο αυτοσυγκεντρωμένη, εξ αρχής και με την ίδιαν αυτοπεποίθηση και η Ελένη υπήρξε η επιτομή της πειθαρχημένης "μαθήτριας" η οποία, υπό την καθοδήγηση της Χρυσούλας  έφθασε με ασφάλεια αλλά και με ταχύτητα σε σημείο καλπαστικής τοξοφορίας και, μάλιστα, χωρίς να έχει ξανακρατήσει, ποτέ πριν, Τόξο στα χέρια της.


     Πράγματι, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που η Ελένη κρατούσε στα χέρια της Τόξο και ήταν χαρακτηριστικό ότι όταν η Χρυσούλα της το έδωσε, αιφνιδιαστικά, να το κρατήσει, πριν από έναν καλπασμό, η Ελένη δεν ήξερε ούτε πως να το πιάσει.


     Τελικώς, ο αιφνιδιασμός απεδείχθη επιτυχής και η Ελένη εξετέλεσε με ασφάλεια αρκετούς καλπαστικούς γύρους του στίβου με άψογη τοξοφορία. Ημέρες πανέμορφες, ωφέλιμες για όλους και κυρίως για τον Ιππικό Πολιτισμό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.