Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ
Ο "ΙΟΥΛΙΟΣ' ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ


     Αν και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ξεκίνησε την "τροχιά" της ως "Κένταυροι Kassai" το 2005 ως μονοπρόσωπη προσπάθεια του Ιδρυτή της, χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να πάρει την τελική ομαδική οργανωτική της μορφή ως ένας Οργανισμός προοριζόμενος να καλλιεργεί και να ασκεί αφιλοκερδώς τα Μέλη του στην Έφιππη Τοξοβολία και στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες.

     Η πρώτη τακτική ομαδική Προπόνηση έλαβε χώρα σε ιδιωτικό κτήμα στο Κορωπί την 22α Ιουλίου 2008 με την συμμετοχή 12 ατόμων και με ...πολύ κέφι που κρατά αμείωτο μέχρι σήμερα.

     Από τότε μέχρι τώρα, εκατοντάδες Συνασκουμένων πύκνωσαν τις "γραμμές" μας και γνώρισαν από μας την κορυφαία όσο και πολύ εξειδικευμένη πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας την οποία ο Ιδρυτής της Ομάδος εισήγαγε από τον Οργανισμό "Kassai" όπου εκπαιδεύθηκε ο ίδιος.

     Από τις εκατοντάδες των Συνασκουμένων-μαθητών μας πολλοί παραμένουν μέχρι σήμερα ενώ ελάχιστοι απεχώρησαν ή διεγράφησαν, ενώ ακόμη πιο λίγοι από αυτούς έφτιαξαν "κάτι" δικό τους, δίνοντάς μας την χαρά να αισθανόμαστε ότι κάθε τι σχετικό με την Έφιππη και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από τους "Έλληνες Κενταύρους".


     Για τους "Έλληνες Κενταύρους", λοιπόν, αυτός ο Ιούλιος σημαίνει την επέτειο του κλεισίματος ενός ακόμη χρόνου εύρυθμης λειτουργίας αλλά και τα ..."θυρανοίξια" μιας νέας Σχολής "Κassai" στην Ευρώπη, στο Λουξεμβούργο αυτή την φορά, όπου στις 19 Ιουλίου ο "Έλληνας Κένταυρος" Εφιπποτοξότης Αρπάλυκος,θα συμμετάσχει σε μία αγωνιστική διοργάνωση "εγκαινίων" στην οποία έχουν κληθεί επιλεκτικά Εφιπποτοξότες υψηλών δεξιοτήτων. Και στη διοργάνωση αυτή ο "Έλληνας Κένταυρος" θα έχει την Τιμή να παρευρεθεί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και Δάσκαλό μας Kassai Lajos στον ίδιο χώρο όπου θα παρατεθεί μία σημαντική διδασκαλία. 


     Όλα τα χρόνια, όλοι μήνες, όλες οι μέρες κι όλες οι ώρες των "Ελλήνων Κενταύρων" γόνιμα και όμορφα κι αυτός ο Ιούλιος από τους καλύτερους για όλους μας αφού θα έχουμε την απέραντη χαρά, πλάι στο Δάσκαλό μας να βλέπουμε τον άλλοτε μαθητή μας στο σωστό μονοπάτι του έφιππου Πολεμιστή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.