Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΑΠΟ ΤHΝ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΤΗΣ "ΑΥΛΗΣ" 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Κάθε φορά που λαβαίνουμε την Αναφορά και το οπτικοακουστικό υλικό από Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", ο νους μας πηγαίνει σε κάποιες αράδες από τον πρόλογο  ενός καλογραμμένου διηγήματος της Μαριάνθης Μαστρονικόλα-Γουλέ με τίτλο "Εγκλωβισμένοι σ' έναν Μύθο", όπου η συγγραφέας σημειώνει: "Οι καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ήρωές μας μοιάζουν μυθικές, πλαστές, όμως ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αλήθεια και τι όχι;".


     Διότι, πράγματι τα όσα βλέπουμε να γίνονται σ΄ αυτό τον ιδανικό προπονητικό χώρο μας κάνουν να απορούμε για το αν βλέπουμε "δράση on camera" ή σκηνοθέτημα ...φελινικό με εικονολήπτρια μια Leni Riefenstahl.


     Βαθύτατα ανθρώπινη η δραστηριότητα του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" αλλά και  ...υπερβατική, γράφει τον επίλογο κάθε εβδομάδος των Μελών της με μία ομαδικήν επαναφορά στην ιδανικήν ευωχία μιας δυναμικής συνασκήσεως αλλά και ιδανικής χαλαρώσεως σε πλήρη ισοζυγή αναλογία.


     Η προσωπική διαυγής αλλά και βαθειά κουλτούρα του επικεφαλής του Παραρτήματος, Χριστόφορου Κασφίκη είναι διάχυτη σε όλο το έργο αυτού του μικρού εργαστηρίου Πολιτισμού.


     Κι αυτή η κουλτούρα είναι το ουσιαστικό προσόν καθενός που θέλει να αποτελεί διάκονο μιας πολεμικής τέχνης.


     Κι έτσι, όλοι οι ευτυχείς "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" μπορούν να προοδεύουν ομαδικώς απολαμβάνοντας τα όσα αυτή η "αυλή" ανιδιοτελώς τους προσφέρει....


...ενώ εμείς τους χαιρόμαστε κάθε φορά που τους βλέπουμε να ανοίγουν τις χορδές των Τόξων τους ολοένα και αποτελεσματικότερα, επιτυγχάνοντας στόχους ζωής και πέραν της Γραμμής Βολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.