Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ...


     Με 42 βαθμούς Κελσίου το Ιππευτήριό μας έγινε "καμίνι" με ένα παίδα αντί των, περισσοτέρων, γνωστών ...βιβλικών "παίδων εν καμίνω" και πάντως με όλους μας ...τσουρουφλισμένους. Όμως, και σήμερα το "τσουρούφλισμα" άξιζε, διότι η Αμαλία κατάφερα υψηλότατες επιδόσεις στον τεχνικό ανακουφιστικό τροχασμό και καλπασμό, ενώ ο επτάχρονος γιος της Αχιλλέας, αφού ..."γητεύθηκε" από την Χρυσούλα χάρηκε ένα ιππικό μάθημα με Ιπποκομία και έφιππες διατατικές ασκήσεις επί του βαρβάτου μας Sepp.


     Aρχικώς η Αμαλία εξετέλεσε τεχνικό ανακουφιστικό ακριβείας γύρω από δύο ορθοστάτες τοποθετημένους σε απόσταση 2,5 μέτρων με αλλαγές "καθισμάτων" ακριβώς στο μέσον των ορθοστατών και με το ένα χέρι στην ανάταση. την άσκηση αυτή την είχε προηγουμένως εκτελέσει σε ρυταγώγηση. Η βασική αυτή άσκηση-"κορμός" του σημερινού μαθήματός της, έφερε την Αμαλία πολύ κοντύτερα στην τελειότητα του ανακουφιστικού τροχασμού και ως προχωρημένη Αμαζόνα βοηθήθηκε να βελτιώσει και κάποιες ατέλειες υπερκινητικότητος ποδών, σύνηθες πρόβλημα των Ιππέων.


     Εν συνεχεία, η Χρυσούλα ανέλαβε τον επτάχρονο γιο της Αμαλίας, Αχιλλέα, για ένα μάθημα Ιππασίας το οποίο, ασφαλώς, ξεκίνησε με Ιπποκομία. 


     Μητέρα η ίδια ομηλίκου, σχεδόν, βρέφους, η Χρυσούλα δείχνει και ικανότητα αποτελεσματικής Εκπαιδευτρίας για παιδιά, αντιμετωπίζοντάς τα με υπομονή και σοβαρότητα.


     Στην αρχή ο νεαρός Αχιλλέας καθάρισε τα πόδια του Sepp πολύ προσεκτικά και τον φρόντισε ώστε να έχει την ενδεδειγμένη "εμφάνιση" κατά την διάρκεια της εργασίας του. Και κατόπιν, μια φιλότιμη προσπάθεια ρυταγωγήσεως του Ίππου από τον μικρό Ιππέα συνέσφιξε την σχέση τους και η μεταξύ τους "χημεία" πήρε το σωστό της δρόμο.


     Τυπικότατη η Μητέρα του Αμαλία φρόντισε να του φορέσει την κάσκα Ιππασίας πριν συνεχίσει έφιππος.


     Οι προκαρκτικές διατατικές ασκήσεις του Αχιλλέως επί του Ίππου αρκετά "συνεπείς" και το παιδικό σώμα βρήκε το σωστό "κάθισμά" του συνεπικουρούμενου και από τις χειρολαβές της σελλίσκης.


     Το μάθημα κύλισε εξαιρετικά με ένα μόνο μελανό σημείο: τα "χιλιόμετρα" που έκαναν τρέχοντας και ρυταγωγώντας τον Ίππο η Μητέρα του και η Χρυσούλα αφού ο πιτσιρίκος ήθελε "τρεχάλες" φωνάζοντας ότι ήταν ώρα για ...καλπασμούς. Και η θερμοκρασία σταθερή στους 42 C...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.