Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΙΟΥΛΙΕ


     Ενώ η Ελλάδα, σήμερα, αφανίζεται με τις επιλογές των περιστασιακών κατοίκων της που ποτέ δεν την αγάπησαν, ούτε την κατενόησαν, κομμάτια εθνικής γης και, κυρίως, εθνικές Αξίες, εκχωρούνται σε ξένους "διαχειριστές", οι πόλεις της ερημώνονται και η πρωτεύουσά της ρημάζει υπό τις μεθοδεύσεις ενός αθηνοκεντρικού ανθελληνικού καθεστώτος. Η "καρδιά" των Αθηνών γέμισε με κουφάρια εγκαταλελειμμένων κτηρίων όπως, επίσης και τα απομένοντα άλση της άλλοτε κραταιάς πόλεως γέμισαν με κουφάρια απότιστων κι αφρόντιστων δένδρων τα οποία κατέρρευσαν ...δημοκρατικότατα κατά γης, εν μέσω άλλων "κουφαριών" της πάλαι γόνιμης πολιτειακής σκέψεως τα οποία φαίνονται, πια, με την εικόνα εμβλημάτων και λογοτύπων παρακρατικών μορφωμάτων.


     Η έλλειψη Παιδείας και, κυρίως, η έλλειψη εθνικής Αισθητικής, οδηγεί τον κάθε μισότρελλο να θεωρεί εαυτόν ως "λαϊκό σωτήρα" και να ιδρύει κομματικές σέχτες οι οποίες συνεργούν στη νομιμοποίηση και διαιώνιση ενός νοσηρού καθεστώτος που προορίζεται να ακρωτηριάσει ό,τι απομένει από αυτή την άτυχη χώρα η οποία, εντεύθεν της Μάχης της Πύδνας δεν κατάφερε να αποκτήσει λαό ώστε να διαμορφώσει Έθνος και εθνική υπόσταση.


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν έχουμε κανένα λόγο να μεμψιμοιρούμε και να παγιδευόμαστε στην ολέθρια αμηχανία του όχλου ο οποίος αναλώνεται χτυπώντας κατσαρολικά στη πλατεία Συντάγματος αλλά, όπως επιτάσσει η φυλετική μας ιδιοσυστασία, επιλέγουμε την ατραπό μιας πολυδιάστατης αυτοβελτιώσεως ακόμη και εν μέσω ...ερειπίων, χωρίς να μας απασχολεί η "κονίστρα" του πολιτικαντισμού, η πόρρω απέχουσα της πραγματικής Πολιτικής, εντελώς άγνωστης στη μετα-Πυδναία Ελλάδα. 


     Υποδεχθήκαμε, έτσι, αυτό τον Ιούλιο που σήμερα αρχίζει και φέρνει μία συγκλονιστική πανσέληνο με μία ειδική Προπόνηση ...μάχιμων "προδιαγραφών", με επίκεντρο ένα από τα αμέτρητα κουφάρια άλλοτε δυνατού δένδρου που σήμερα βρίσκεται πεσμένο σε έναν, πρώην, κατάφυτο πνεύμονα των Αθηνών και τώρα "νεκροταφείο" της φύσεως.


     Αυτή η προπόνηση υπήρξε εξόχως δυναμική και πολυμορφική, αποβλέπουσα στην ανάπτυξη ισορροπιστικού αλλά και στοχαστικού ενστίκτων καθώς και ταχυβολίας.


     Ο προπονούμενος υποχρεώθηκε να αναπτύξει τα ζητούμενα μέσα από δύσκολες τοξευτικές καταστάσεις οι οποίες, στην αρχή, του δημιούργησαν αίσθημα απογοητεύσεως αλλά γρήγορα, το συνδυαστικό ασκησιολόγιο τον έφερε σε κατάσταση προόδου και ικανοποιήσεως.



     Εν αρχή ην το ...κουφάρι, ο κορμός με υψηλή καμπύλωση από την οποία σχεδιάσθηκε να τοξεύσει ο προπονούμενος, αλλά πριν το επιχειρήσει ο προπονών αφαίρεσε επιμελώς και, για λόγους βαδιστικής ασφαλείας τον αποσαθρωμένο περιβάλλοντα φλοιό αλλά και με μία δέσμη φυτών την κάτω από αυτόν "σκόνη" και τις εστίες εντόμων που αποτελούσαν  περιοχή ολισθηρότητος.


     Και ο ίδιος ο προπονών επαλήθευσε πρώτος την καταλληλότητα ασφαλείας, πριν δώσει εντολή στον προπονούμενο να κινηθεί και να σταθεί για να τοξεύσει πάνω της.


     Η ασφάλεια προηγείται όλων των σχεδιασμών και εκτελέσεων της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων"  και καμία λεπτομέρεια επ΄ αυτού δεν θεωρείται περιττή.




     Ο προπονούμενος έκανε τις πρώτες δοκιμές κινήσεως και στάσεως επάνω στην δύσβατη, αυτή, επιφάνεια ενός άλλοτε υγιούς οργανισμού ο οποίος, τώρα, ακολουθούσε τη μοίρα της υπόλοιπης χώρας...


     Αλλά και αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο προπονούμενος εκλήθη να προσομοιώσει αιφνιδιαστική εγκατάλειψη δι' άλματος της επιφανείας αυτής και προς τις δύο πλευρές και με τον οπλισμό του ανά χείρας.


     Ειδικώς προς την μία πλευρά η προσεδάφιση ήταν δύσκολη διότι η απότομη φυσική κατωφέρεια της επικλινούς κλιτύος παραπλανούσε την εκτίμηση του ακριβούς σημείου ολοκληρώσεως της τροχιάς πτώσεως για τον εγκαταλείποντα τον κορμό.


     Αυτό το "ευαίσθητο" σημείο ασφαλείας, ο ικανότατος ασκούμενος το συναισθάνθηκε αμέσως κι έτσι άρχισε η κυρίως Προπόνηση.


     Ο στόχος ήταν ένα απλό λευκό χαρτί Α4 ριγμένο οριζόντιο κατά γης και τοποθετημένο σε σημείο το οποίο ο ασκούμενος δεν μπορούσε να βλέπει εξ αρχής παρά μόνον όταν με τη συρίκτρα άκουγε το παράγγελμα τοξεύσεως.


     Ο προπονούμενος σε πάρθια στάση, με την πλάτη προς τον προπονούντα, παρέμενε σε ετοιμότητα χωρίς να βλέπει τον τελευταίο όσο αυτός επέλεγε το σημείο τοποθετήσεως του στόχου και τον τοποθετούσε.


     Ακολούθως, ο προπονών μετέβαινε εμπρός στον προπονούμενο και του έδινε τον συριγμό της τοξεύσεως. Κατόπιν η διαδικασία επανελαμβάνετο για κάθε βολή και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σ΄ αυτή την Προπόνηση, ενώ ο προπονούμενος διατηρούσε την θέση του, ο προπονών διήνυε αρκετά ..."χιλιόμετρα" ώστε η Προπόνηση να εξελίσσεται ομαλώς.


     Η ετοιμότητα επάνω σε μία επιφάνεια κάθε άλλο παρά επιτρέπουσα ευσταθή ισορροπία, η κατόπιν του συριγμού αγωνία εντοπισμού του στόχου και η διεκπεραίωση της κάθε τοξεύσεως, έδειξαν ότι ωφελούν τα μέγιστα τον προπονούμενο τον οποίο χαρήκαμε να βελτιώνεται από βολή σε βολή.


     Επιπλέον, το φυσικό περιβάλλον με τα επιπρόσθετα "εμπόδιά" του, προκάλεσε στον προπονούμενο περισσότερες παραμέτρους υπερβάσεως ανάλογες με εκείνες που "στήνονται" τεχνητά σε διεθνείς αγώνες, δοκιμάζοντας τα ...νεύρα των αγωνιζομένων.


     Σε όλα τούτα ο προπονούμενός μας αντέδρασε δυναμικότατα με ευστοχία άνω του 75% παρά την υψηλή ατμοσφαιρική θερμοκρασία και τις πολλές βολές που προκαλούσαν κόπωση και υψηλήν εφίδρωση.


     Με το ισορροπιστικό και στοχαστικό ένστικτο εμφανώς προοδευμένα, καθώς πλησίαζε η ώρα της αναπτύξεως της δεξιότητος ταχυβολίας μεσολάβησε ένα "ιντερλούδιο" Τοξοβολίας εξ Επαφής, διόλου τυχαίας επιλογής.


     Επειδή η ταχυβολία και η αναμενόμενη προσήλωση του ασκουμένου στον παράγοντα "χρόνος" τον παρελκύει από την αίσθηση του ενδεδειιγμένου ανοίγματος της χορδής, η Τοξοβολία εξ Επαφής τον επαναφέρει στην επανεκτίμηση αυτής της παραμέτρου πριν συνεχίσει υπακούοντας στο χρονόμετρο. Κι εδώ ο προπονούμενος υπήρξε αποδοτικότατος έχοντας, ο ίδιος στο παρελθόν, επιδείξει πλήρη αφιέρωση στην ωφελιμότατη Τοξοβολία εξ Επαφής. Στο τέλος αυτής της Προπονήσεως όχι μόνον τα επί του στόχου βέλη αλλά και η ένδειξη του χρονομέτρου επιβεβαίωσαν την βελτίωση του προπονουμένου.
  

     Ναι, για τον δημιουργικό και προοδευτικό Έλληνα, ακόμη και τα ερείπια που σωριάζει κατάχαμα ένα σάπιο καθεστώς μπορούν να αποτελούν "πεδίο" αυτοβελτιώσεως κι εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό να το κάνουμε πράξη. Καλώς ήλθες Ιούλιε κι ας έχουμε, τυπικώς, ... "αναστείλει" τις δράσεις μας λόγω θέρους.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

     Όσοι εκ των Μελών μας επιθυμούν ατομικές Προπονήσεις κατά την διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου θα πρέπει να συνεννοούνται στο 6377764737.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.