Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 5ον: VIVE  LA  VOLTIGE


     Στο πέμπτο μάθημά της η Γεωργία και η χαρά ενός ακόμη ποιοτικού μαθητή στον ...Σταύλο μας.


     Με προηγούμενη, πάντοτε, την Ιπποκομία όπως και σε κάθε μάθημα, είναι στιγμές που δεν κρατιέσαι και αυτή την ύψιστη Τιμή για τον κάθε αλογατάρη θέλεις να την απολαύσεις και συ αναλαμβάνοντας ένα "κομμάτι" αυτής της ιερής διαδικασίας.... Παρά ταύτα...


     Η Γεωργία διεκπεραίωσε κατά τον καλύτερο τρόπο και την ιπποκομικήν "εισαγωγή" πριν χαλινώσει τον επιβήτορα Sepp ο οποίος, σήμερα, μας άφησε ...άφωνους.



     Το σημερινό μάθημα της Γεωργίας χωρίζονταν σε δύο μέρη, στο πρώτο το οποίο θα γίνονταν με τον Ίππο εντελώς ανεπίσακτο και στο δεύτερο που θα του εφαρμόζονταν σελλίσκη. Έτσι, ο Ίππος βγήκε μεν ανεπίσακτος στον στίβο αλλά ο Εκπαιδευτής προνοώντας για το δεύτερο μέρος πήρε μαζύ του την σελλίσκη και την άφησε σε ένα σημείο της περιφράξεως έτοιμη για την στιγμή πού θα χρειάζονταν.


     Οι εισαγωγικές ασκήσεις εδάφους είχαν ως στόχο τους την προετοιμασία της αρχάριας Αμαζόνας στην κατάληξη ενός καλού εδραίου τροχασμού με βελτίωση της διευθυντικής δεξιότητος, οπότε όλα "φωτογράφιζαν" αυτή την κατάληξη του πρώτου μέρους του παρόντος μαθήματός της.


     Όταν έχεις να κάνεις με μία αυτοπειθαρχημένη θεραπαινίδα της Τέχνης δεν αντιμετωπίζεις και σπουδαίες δυσκολίες ως Εκπαιδευτής διότι απευθύνεσαι σε άτομο υψηλής και άμεσης "ανταποκρισιμότητος". Και η Γεωργία δεν καθυστέρησε διόλου να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος αυτού του μαθήματος με αρκετές εξόδους σε ασφαλέστατο εδραίο τροχασμό 


     Και όπως μας τεκμηριώνει και το βίντεο της σημερινής προόδου της,  ο εδραίος τροχασμός της υπόσχεται πολλά για την μελλοντική της πρόοδο.


     Ακολούθησαν ασκήσεις "ραφιναρίσματος" της διευθυντική δεξιότητος μεταξύ ορθοστατών τοποθετημένων αρκετά κοντά μεταξύ τους ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.


     Και τότε, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος και πριν μπούμε στο δεύτερο, ο Sepp έκανε το απίστευτο. Ενώ απείχε περίπου τριάντα μέτρα από το σημείο όπου είχε αφεθεί η σελλίσκη και πριν ο Εκπαιδευτής δώσει την οποιανδήποτε οδηγία στη Γεωργία ώστε να πάει στο σημείο εκείνο για να τοποθετηθεί η σελλίσκη, ο Sepp έστειλε μια ματιά στον Εκπαιδευτή  ο οποίος, πραγματικά, έχασε τη μιλιά του γιατί κατάλαβε και περίμενε άφωνος παρακολουθώντας τον Sepp να βαδίζει υπερήφανος προς την σελλίσκη μπροστά στην οποία και ...σταμάτησε. Η Γεωργία δεν είχε καταλάβει τίποτε, ο Εκπαιδευτής, από μακριά, είχε απομείνει στήλη άλατος και ο Sepp περίμενε στωικά να του φορέσουν την σελλίσκη. Την επικοινωνία και συνεννόηση την οποία αδυνατούν να πετύχουν τα εκατομμύρια των απανταχού ...ψηφοφόρων μετατρέποντας το βίο τους σε ...αβίωτο, το είχε πετύχει ένα αλογάκι που κατάφερε να εισχωρήσει στο μυαλό του Εκπαιδευτή του και να υπακούσει γνωρίζοντας ότι η ευημερία όλων εξαρτάται από τον κοινό συντονισμό. Αυτή ήταν μία από τις συγκινητικότερες εμπειρίες του Εκπαιδευτή ο οποίος είναι ευτυχής για αμέτρητες παρόμοιες ψυχωφελείς εμπειρίες από την εμπλοκή του με την Ιππική , κάτι για το οποίο ευγνωμονεί τους Θεούς.


     Η εμπειρότατη κλασική μας χορεύτρια και ηθοποιός, με την σελλίσκη, "βρήκε τον εαυτό της" κι επιδόθηκε σε ένα πλαστικότατο voltige για το οποίο ο "Σχοινοβάτης" του Jean Genet θα είχε πολλά να ζηλέψει.


     Και όσα υπέροχα πέτυχε στη ράχη του Sepp σήμερα η Γεωργία ήσαν το ίδιο εντυπωσιακά με την ολύμπια αταραξία του βαρβάτου Ίππου ο οποίος ,ελεύθερος κάθε ελέγχου, απολάμβανε γαλήνιος την αρμονία των κινήσεων της αναβάτιδός του . Σκηνές απείρου κάλλους από μία πραγματική καλλιτέχνιδα επάνω σε ένα  τετράποδο με βαθύτατην ενσυναίσθηση και απίστευτη νοημοσύνη, στην ...αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων", με 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν ...ανύπαρκτη, μιας και ο Ήλιος ο ζωοδότης και θεϊκός κατά τον Ιουλιανό, τον μέγιστο Υπερβάτη, λαμπρύνει την προσπάθειά μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.